ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Θεσσαλονίκη – Χίλιους τετρακόσιους επισκέπτες δέχεται κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, το Α/Τ “Βέλος”

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Χίλιους τετρακόσιους επισκέπτες δέχεται κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, το Α/Τ “Βέλος”, το πλοίο Μουσείο του Αντιδικτατορικού Αγώνα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τώρα έχουν επισκεφθεί το “Βέλος” περισσότερα από 38.000 άτομα “κυρίως μικρής ηλικίας”, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου εκπλήσσει ευχάριστα τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Μεταξύ των “μονίμων” επισκεπτών είναι και ο αντιναύαρχος ε.α. Κωστής Γκορτζής ένας από τους τρεις Θεσσαλονικείς που συμμετείχαν στο πλήρωμα και μαζί με 5 άλλους αξιωματικούς και 25 αξιωματικούς ακολούθησαν τον Μάιο του 1973 τον κυβερνήτη Νίκο Παππά όταν κατέφυγε με το “Βέλος” στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας ζητώντας πολιτικό άσυλο κι επιφέροντας πλήγμα στην στρατιωτική δικτατορία. Ο κ Γκορτζής μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θρυλικό αντιτορπιλικό Βέλος, την ιστορία του πλοίου και τον κυβερνήτη του Νίκο Παππά.

 Δηλώσεις:

1. Κωστής Γκορτζής- αντιναύαρχος ε.α.

2. Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, κυβερνήτης Βέλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ρεπορτάζ: Θ. Τσίγγανας Κάμερα: Γ. Αγγελάκης
Προηγούμενο άρθροΤρίκαλα Ημαθίας: Πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου – Βίντεο – Φώτο
Επόμενο άρθροΖωντανή μετάδοση αγώνα Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αλμωπός Αριδαίας – Κυριακή 15:00