ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Θεσσαλονίκη: Αποψίλωση στο Σέιχ Σου για την καταπολέμηση του φλοιοφάγου έντομου

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Σε 20 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%-90% η αποψίλωση της έκτασης του Σέιχ Σου που έχει προσβληθεί απο το φλοιοφάγο έντομο

Σε 20 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υλοτόμησης, σε ποσοστό άνω του 80%-90% της έκτασης του Σέιχ Σου που έχει προσβληθεί από το επικίνδυνο φλοιοφάγο έντομο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Ιωάννης Σάββας. «Με τις εκτιμήσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή και εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν και δεν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες, διότι ο καύσωνας αναγκάζει τους υλοτόμους να σταματούν νωρίς το μεσημέρι, θα έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της (προσβεβλημένης έκτασης) σε ποσοστό άνω του 80% σε 20 ημέρες» επισήμανε ο κ. Σάββας και διευκρίνισε ότι « δεν φαίνεται να υπάρχει επέκταση αυτή τη στιγμή της προσβολής στα δέντρα, ίσως διότι το έντομο βρίσκεται μέσα στο φλοιό και δεν υπάρχει ταχεία εξάπλωση».

Δηλώσεις: 1. Αλέξανδρος Τσουραλάκης, μέλος του δασικού συνεταιρισμού Σταυρού 2. Ιωάννης Σάββας, Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ. Αγγελάκης - Ρεπορτάζ: Α. Χατζηγεωργίου