ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Συνάντηση του πρωθυπουργού με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλύ

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλύ

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλύ στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση των 18 Rafale που θα αποτελέσουν τη νέα Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα ανανέωσης εξοπλισμού και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ως ιστορική στιγμή.

Τόνισε ότι είναι η τρίτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας εμπιστεύεται τη γαλλική βιομηχανία, προσθέτοντας ότι η θωράκιση της Ελλάδας ποτέ δεν αποτέλεσε κίνδυνο για κάποια άλλη χώρα. Αντιθέτως ήταν πάντα ένας παράγοντας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον εορτασμό των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της χώρας προσθέτοντας ότι η στήριξη της Γαλλίας ήταν μεγάλη και τότε, όπως και σήμερα. Η Υπουργός Άμυνας από τη μεριά της αναφέρθηκε σε μια στρατηγική εταιρική σχέση.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η περαιτέρω διεύρυνση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων, η συνεργασία στον αμυντικό τομέα και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

ΑΠΕ ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού