ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Πραξικόπημα στο Σουδάν

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Πραξικόπημα στο Σουδάν

Η Αφρικανική Ένωση κάλεσε για “άμεση επανέναρξη” του διαλόγου ανάμεσα σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στο Σουδάν αφού οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2021 πολλούς πολιτικούς ηγέτες της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και τον πρωθυπουργό. Ο Σουδανός υπουργός Πληροφοριών ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως “η πλειονότητα των υπουργών και των πολιτικών μελών του Συμβουλίου συνελήφθησαν (…) από στρατιωτικές δυνάμεις”, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Αμπντάλα Χάμντοκ “αφού αρνήθηκε να υποστηρίξει το πραξικόπημα”.

Τεράστια πλήθη διαδήλωσαν στους δρόμους του Χαρτούμ μετά τη σύλληψη μελών της προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης του Σουδάν από τον στρατό. Εναέρια πλάνα κατέγραψαν τα πλήθη να διασχίζουν τη γέφυρα El Mek Nimr πάνω από τον Μπλε Νείλο, η οποία συνδέει το κέντρο της πόλης του Χαρτούμ με το Χάρτουμ Βορρά. Oμάδα διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της πορείας άναψε φωτιά στη μέση του δρόμου. Στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες έχουν διαμάχη από τότε που ο προηγούμενος ηγέτης Omar al-Bashir ανατράπηκε πριν από δύο χρόνια.

 ΑΠΕ ΜΠΕ/ RUPTLY
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συνελήφθησαν
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ριάντ εδραιώνει τις σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας