ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Π. Καλλίνος, ένας από τους 32 πρωταγωνιστές της «ανταρσίας» του «Βέλους»: «Δεν μετράει τι λες εσύ αλλά οι πράξεις σου»

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Π.Καλλίνος, ένας από τους 32 πρωταγωνιστές της «ανταρσίας» του «Βέλους» μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν μετράει τι λες εσύ αλλά οι πράξεις σου»

Σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια, ο αρχικελευστής του ελληνικού αντιτορπιλικού «Βέλους» Παναγιώτης Καλλίνος μαζί με άλλους 31, ζητούσαν πολιτικό άσυλο στην Ιταλία αφού προηγουμένως είχαν συμμετάσχει στην « ανταρσία» κατά της χούντας που έγινε πάνω στο πολεμικό πλοίο επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στη δικτατορία. Ο 78χρονος απόστρατος ανθυποπλοίαρχος έχει επισκεφθεί πολλές φορές το πλοίο όπου πέρασε 5,5 χρόνια από τη ζωή του και πάνω του γράφτηκε μια σελίδα της ιστορίας.

Νοιώθει συγκίνηση, «αν με δείτε και τώρα πως κατεβαίνω τα κάθετα σκαλιά στα μηχανοστάσια, θα εκπλαγείτε», δεν μετανιώνει στιγμή που ακολούθησε τον πλοίαρχο Νίκο Παππά στην Ιταλία- «ήταν ηγέτης, να θέλεις να πεθάνεις μαζί του για κάποιο σκοπό» και αν και βγήκε «τραυματισμένος», όπως λέει, από αυτή την ιστορία καθώς δεν εξελίχθηκε κανονικά στην ιεραρχία,  πάλι θα το ξανάκανε γιατί ποτέ δεν σκέφτηκε το δικό του όφελος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νατάσα Καραθάνου/Γιάννης Αγγελάκης
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά οργάνωσε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Εκτέλεση Βολών με Οπλικά Συστήματα Πυροβολικού Μάχης στο ΠΒΚ