ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ολλανδία: Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στο Ρότερνταμ

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Ολλανδία: Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στο Ρότερνταμ σε άλλη μια νύχτα ταραχών μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η αστυνομία και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο Ρότερνταμ καθώς ξέσπασαν ταραχές κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης νύχτας μετά από διαμαρτυρίες ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση για περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα βλήματα σε αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κανόνια νερού για να διαλύσουν τα πλήθη που προκάλεσαν ταραχές στην πόλη για την τρίτη νύχτα. Τουλάχιστον 70 άτομα συνελήφθησαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι πολίτες στην Ολλανδία δεν επιτρέπεται πλέον να βρίσκονται έξω από τις 21:00 έως τις 04:30 τοπική ώρα, εκτός εάν πρόκειται να εργαστούν ή είναι έκτακτη ανάγκη, και αυτοί που εξαιρούνται πρέπει να φέρουν την απαραίτητη τεκμηρίωση όταν κυκλοφορούν εκτός των ωρών. Οι παραβάτες διατρέχουν πρόστιμο 95 ευρώ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας – η πρώτη του είδους της που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο – αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ έως τις 10 Φεβρουαρίου τουλάχιστον. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ruptly