Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:
Η Λάρισα, η καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, δεν έχει μόνο πλούσια γεωργική παραγωγή αλλά και αυθεντικές λαϊκές αγορές, όπου μικροί παραγωγοί προσφέρουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές. Σε αυτές τις αγορές αναδεικνύεται η τοπικότητα, με την οποία όχι μόνο επιχειρείται η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας αλλά και προάγεται ο υγιεινός, βιώσιμος τρόπος ζωής.
Αυτή η αμεσότητα διασφαλίζει τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική αξία που δύσκολα βρίσκονται αλλού. Η απευθείας πώληση από τον παραγωγό στον καταναλωτή δημιουργεί επίσης και μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης. Γι’ αυτό λοιπόν η Βασιλική Θεοχαρούλη, μια υπαίθρια παραγωγός από τον Αμπελώνα της Λάρισας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγεί τι διαφορετικό έχουν τα προϊόντα των μικρών παραγωγών από τα άλλα.
«Κάθε προϊόν που πωλείται και είναι κομμένο την ίδια ημέρα, είναι γεμάτο γεύση και αρώματα που μαρτυρούν την ποιότητα της θεσσαλικής γης» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως τόσο η ίδια, όσο και αρκετοί άλλοι παραγωγοί βρίσκονται όλο το χρόνο στο χωράφι τους, χωρίς να παράγουν προϊόντα σε θερμοκήπια.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών της Λάρισας, Θανάσης Πουρικάς, τόνισε πως η περιοχή του νομού Λάρισας έχει τη δυνατότητα να παράξει μεγάλη γκάμα προϊόντων και πλήθος κηπευτικών, και που μπορεί κάποιος να τα βρει σε πολύ καλές τιμές στις λαϊκές αγορές. Ρεπορτάζ Ηλίας Σκυλάκος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ