ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Κράτος Δικαίου στην ΕΕ

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Κράτος Δικαίου στην ΕΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κράτος Δικαίου στην ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές» πραγματοποιείται από τo Konrad Adenauer Stiftung, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και τον Κύκλο Ιδεών, σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Henri Bohnet, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο μεταναστατευτικό ζήτημα ως ζήτημα που εξέθεσε ανεπίτρεπτα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πρόσθεσε ότι σήμερα, στη δίνη της πανδημίας, το μείζον είναι η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας, τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και την αποτροπή μιας νέας οικονομικής ύφεσης.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου (ΑΠΘ), ο Βασίλειος Σκουρής, Πρόεδρος Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ), ομ. Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου (ΑΠΘ), Angelika Nußberger, Καθηγήτρια Συνταγματικού, Δημοσίου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου (Κολωνία).

ΑΠΕ ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Μαζικοί εμβολιασμοί στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΗ Eurobank στηρίζει την επιχειρηματική καινοτομία. Προκήρυξη 9ου κύκλου Προγράμματος egg – enter•grοw•go