ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Κ. Πιερρακάκης: Οι τεχνολογικές πρωτοπορίες της Ελλάδας

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Κ. Πιερρακάκης: Οι τεχνολογικές πρωτοπορίες της Ελλάδας

Την πεποίθηση ότι οι τεχνολογίες της Νέας Οικονομίας μπορούν να κάνουν «τους τελευταίους πρώτους», εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι η Ελλάδα, παρότι προέρχεται «από τις τελευταίες θέσεις του λεωφορείου» στην Ευρώπη (στον ψηφιακό μετασχηματισμό), κατάφερε να καινοτομήσει σε πεδία όπως η ενεργοποίηση του πενταψήφιου «13033» (για τη δήλωση των μετακινήσεων των πολιτών στη διάρκεια του lockdown), αλλά και το πλαίσιο για το 5G.

«Το 13033 δημιουργήθηκε σε λιγότερο από ένα 24ωρο, ήταν δε μια ιδέα που δεν προέκυψε σε καμία άλλη χώρα και την ανέφεραν τόσο ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), όσο και η Βεστάγκερ (σ.σ. Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ρόλο “Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή”), καταγράφοντας την Ελλάδα ως ψηφιακό πρωτοπόρο.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και με 5G», τόνισε. Υπενθύμισε ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες 5G θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2020, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοποριακή ελληνική επιλογή για τη δημιουργία του Ταμείου «Φαιστός», το οποίο -υπό την ΕΕΣΥΠ- θα λειτουργήσει με δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των τεχνολογιών 5G και τις καινοτόμες εταιρείες με σχετικές ιδέες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / P.C. Podimatas LiveStream