ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής Ναυπλίου

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής Ναυπλίου

Η Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής εορτάζεται με κάθε λαμπρότητα στο προσφάτως ανακαινισμένο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής, στην περιοχή Άριας Ναυπλίου, Παρασκευή 7 Μαΐου 2021. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανυγηρική θεία λειτουργία από τον εφημέριο της μονής αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας πέριξ της ιεράς Μονής. Οι εργασίες αποκατάστασης που έγιναν στη Μονή αφορούσαν τη συντήρηση και αποκατάσταση του Καθολικού καθώς και την αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό της βορειδυτικής πτέρυγας της μονής και η απόδοση της αρχικής λειτουργικής μορφής και οργάνωσής της.

H Αγία Mονή βρίσκεται κοντά στο προάστιο της Άριας, 3 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ναυπλίου. Το καθολικό της μονής χρονολογείται περί τα μέσα του 12ου αιώνα και από το 1875 είναι αφιερωμένο στη Zωοδόχο Πηγή. Έξω από τον περίβολο της Mονής βρίσκεται η πηγή του μοναστηριού που φημίζεται για το νερό της. Ορισμένοι ταυτίζουν την πηγή αυτή με την αρχαία Kάναθο που αναφέρει ο περιηγητής τού 2ου αιώνα μ.X. Παυσανίας. 

 ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ
Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Τα επίσημα αποτελέσματα των Διασυλλογικών αγώνων Στίβου.
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Γιορτή της Παναγίας Ελεήστριας Κορώνης