ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η γιορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στα απόκρημνα βράχια της Καραθώνας

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Η γιορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στα απόκρημνα βράχια της Καραθώνας

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμένης στην Καραθώνα Ναυπλίου, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021. Το πανέμορφο εκκλησάκι είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά στα απόκρημνα βράχια στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο. Πρόκειται για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση. Η μακρόχρονη ιστορία του χάνεται στα βάθη της ιστορίας αν και άγνωστο πότε ακριβώς φτιάχτηκε μια αγιογραφία (Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής), που σώζεται σε αρκετή καλή κατάσταση φέρει πάνω της μια χρονολογία του 1500 η 1600 μχ.

Σε άλλες πηγές αναφέρεται να αποτελεί μετόχι της ιεράς μονής μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καραθώνας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά. Στο εσωτερικό του ναού πριν λίγα χρόνια βρέθηκε μέσα σε κρύπτη μια εικόνα του Γενεσίου της Θεοτόκου, ένα πραγματικό κειμήλιο για τον ναό. Η εικόνα σήμερα φυλάσσεσαι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου όπου και ανήκει το εκκλησάκι. 

 ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: «Αθάνατος» φώναζε το πλήθος αποχαιρετώντας τον Μίκη Θεοδωράκη έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών