ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Αρ. Πελώνη: Η επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στη Λιβύη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των ελληνολιβυκών σχέσεων

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Αρ. Πελώνη: Η επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στη Λιβύη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των ελληνολιβυκών σχέσεων

«Η χώρα μας με την επαναλειτουργία της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη, μια επίσκεψη συμβολισμού αλλά και ουσίας, σηματοδοτεί μια επανεκκίνηση των ελληνολιβυκών σχέσεων», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Καθώς η γειτονική χώρα στρώνει το δρόμο για τη μετάβαση στην ομαλότητα και την ανασυγκρότηση, ο πρωθυπουργός μετέφερε μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες της Λιβύης για ειρήνη και για πρόοδο που μπορεί να επιτευχθεί με άμεση και πλήρη αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από το έδαφός της», είπε η κ. Πελώνη. Και πρόσθεσε: «Επισήμανε ακόμη ότι: οι φίλοι της Λιβύης είναι δίπλα της και όχι μακριά της. Ότι είναι η γεωγραφία που καθορίζει το πλαίσιο των διμερών σχέσεων και όχι οι τεχνητές γραμμές που κάποιοι τραβούν σε χάρτες.

Ότι για εμάς πολύ σημαντικό είναι η ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν ως δήθεν διακρατικές συμφωνίες αλλά δεν έχουν καμία νομική ισχύ όπως ρητά έχει αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στο Λίβυο ομόλογό του ότι «θεμέλιο της νέας αφετηρίας στη σχέση μας πρέπει να είναι πάντα η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και, κυρίως, η πίστη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, του Διεθνούς Δικαίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Mediagov.gr
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ατομικά τεστ για Covid19 στα Φαρμακεία
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Πως κάνουμε τα Self test – Αναλυτικές οδηγίες για να κάνετε το Self test στο σπίτι