ΕΦΕΤ: Ενημέρωση για ανάκληση σε «παραδοσιακό μπιφτέκι BARBEQUE» στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου, στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «H δική μας φάρμα παραδοσιακό μπιφτέκι BBQ με φρέσκο μαϊντανό και κρεμμύδι», συσκευασμένο, με κωδικό παρτίδας 26102017 και ημερομηνία ανάλωσης έως : 26.10.2018. Το ανωτέρω προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «Π. Καμαράτου και ΣΙΑ Ε.Ε.» , ΒΙ.ΠΑ. Μαρκόπουλου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

μπιφτ εφετ

Προηγούμενο άρθροΕΦΕΤ: Ενημέρωση για ανάκληση σε «ρολό κοτόπουλο γεμιστό» στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.
Επόμενο άρθροΔιακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στα χωριά Κλειδί και Κυδωνιά Ημαθίας – Που και πότε