ΕΕ: Μ.Σχοινάς: Με ισχυρότερη την εντολή της η Europol θα είναι εξοπλισμένη με ενισχυμένα εργαλεία και δικλείδες ασφαλείας 

Σε ισχύ τίθεται νέα ισχυρότερη εντολή για την Εuropol, τον οργανισμό της ΕΕ για τη συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου.

Στο πλαίσιο της ενισχυμένης εντολής, η Europol θα είναι σε θέση να εντείνει την επιχειρησιακή και αναλυτική της υποστήριξη στα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών για την ασφάλεια και την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και της τρομοκρατίας.

Θα επιτρέψει, επίσης, στον οργανισμό να συνεργάζεται απευθείας με ιδιώτες, σε πλήρη συμμόρφωση με τις αυστηρές απαιτήσεις προστασίας δεδομένων.

Ο Aντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι «η Europol είναι ένα ζωντανό παράδειγμα στο οποίο η ΕΕ είναι ισχυρότερη συνδυάζοντας μαζί τους πόρους και τις δυνάμεις της. Με την ισχυρότερη εντολή της, η Europol θα είναι εξοπλισμένη με ενισχυμένα εργαλεία και δικλείδες ασφαλείας για την υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων στη διερεύνηση του εγκλήματος και στην ανάπτυξη πρωτοποριακών μεθόδων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Η σημερινή έναρξη ισχύος της νέας εντολής της Europol είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη της Ένωσης Ασφαλείας».

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, ανέφερε ότι «επειδή η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας εξαρτάται από την αστυνομική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Europol είναι απαραίτητη για την υποστήριξη των αρχών επιβολής του νόμου στις έρευνές τους. Με την ισχυρότερη εντολή της, η Europol θα είναι σε θέση να ενισχύσει την τεχνογνωσία και τις επιχειρησιακές της ικανότητες για να γίνει ο κόμβος πληροφόρησης της ΕΕ για εγκληματικές δραστηριότητες και ακρογωνιαίος λίθος της αρχιτεκτονικής εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ».

Τέλος, η νέα εντολή θα επιτρέψει στην Europol να αναπτύξει νέες τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες επιβολής του νόμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚαλός και ζεστός ο καιρός και αύριο στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία
Επόμενο άρθροΆμεσα με μήνυμα στο κινητό τους ενημερώθηκαν για τη βαθμολογία τους 3 στους 4 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων