ΕΕ: Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα

   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

   Η Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις σε μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Eurogroup, στις 24 Μαΐου και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πριν από μια άλλη συνάντηση στις 21 Ιουνίου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

   Ακολουθεί η ανακοίνωση των ευρωπαϊκών θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας SLA

   Η αποστολή των θεσμών ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα.

   Επιτεύχθηκε συμφωνία, σε υπηρεσιακό επίπεδο, ως προς μία απαραίτητη δέσμη μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η 4η αξιολόγηση του προγράμματος του ΕΜΣ. Η σημερινή συμφωνία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο του Eurogroup στις 24 Μαΐου 2018.

   Οι Ελληνικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων, πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018. Για το σκοπό αυτό, η εντατική συνεργασία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί και στις επόμενες εβδομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠΓΔΜ-Τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας ενημέρωσε ο Ζ. Ζάεφ – “Θα δεχθούμε γενική χρήση” για το όνομα “Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας”
Επόμενο άρθροΣτις 8.000 ευρώ το ατομικό εισόδημα για το επίδομα στέγασης από 1/1/2019 – 1,2 εκ. πολίτες θα επωφεληθούν από το επίδομα στέγασης