ΕΔΟΚ: Μια μεγάλη αύξηση στα σουβλάκια συνιστά κερδοσκοπία» – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Η όποια άνοδος της ζήτησης της Κίνας για χοιρινό κρέας, δεν έχει επηρεάσει την ελληνική αγορά χοιρινού κρέατος και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, για αύξηση στις τιμές στα σουβλάκια στα επίπεδα των 3 ευρώ», σύμφωνα με την Εθνική Διαπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ). Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΟΚ υπογραμμίζει ότι όλος αυτός ο ντόρος μοιάζει με έμμεση παραδοχή των εμπλεκομένων ότι το χοιρινό κρέας που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν τα σουβλάκια είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία εισαγόμενο».

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Η ΕΔΟΚ ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι «σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορούμε να μιλάμε για ανατιμήσεις που υπερβαίνουν τα 20 με 30 λεπτά του ευρώ το κιλό εισαγόμενου χοιρινού κρέατος και οι αυξήσεις μπορούν να απορριφθούν από τη βιομηχανία μεταποίησης, την αλυσίδα διανομής και την εστίαση».

Προσθέτει μάλιστα ότι «τυχόν αύξηση στις τιμές στο σουβλάκι σε τέτοια εξωφρενικά επίπεδα, θα πλήξει όχι μόνο τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και τους επαγγελματίες, λόγω της επακόλουθης μείωσης της κατανάλωσης.

Το σουβλάκι είναι ένα παραδοσιακό προϊόν ευρείας κατανάλωσης και ακόμη ένα, τρόπον τινά, τουριστικό προϊόν, οπότε θα πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι μια τόσο μεγάλη αύξηση συνιστά απλά και μόνο κερδοσκοπία».

Προηγούμενο άρθροΧωρίς τρένα την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Ματαιώσεις σιδηροδρομικών δρομολογίων και την προηγούμενη ημέρα
Επόμενο άρθροΣυστάσεις από τον διατροφολόγο Ν. Καφετζόπουλο: Τι και πώς πρέπει να καταναλώνουμε την πασχαλινή περίοδο
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ