Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς…. – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όταν το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, έφερε μια αστεία γνωμάτευση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας προκειμένου να ελεγχθούν τα ΜΜΕ, λίγοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου γράφοντας ή λέγοντας για αντικαθεστωτικές συμπεριφορές.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όταν έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να χρηματοδοτήσει τον Καλογρίτσα, ουδείς μίλησε. Όταν αρνήθηκε ο Μαρινάκης έγινε εχθρός κι ας είχε στηρίξει αναφανδόν την υποψηφιότητα Δούρου στην περιφέρεια. Όταν αποκαλύφθηκε το περίφημο ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα  με τον επιφανή δικηγόρο των offshore εταιρειών, όσοι ζήτησαν εξηγήσεις ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και «πυροβολήθηκαν» από τα χυδαία troll της Κουμουνδούρου.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι ο περιβόητος Μανόλης Πετσίτης –ο σερβιτόρος που πλούτισε ξαφνικά περιφερόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου-  είχε ως μέγα προσόν ότι ήταν φίλος… Παππά, ουδενός το αυτί ίδρωσε από την τότε κυβέρνηση.

Άλλωστε ουδείς είχε αντιδράσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Τσίπρας φώναξε τον Παππά από τη Σκωτία που ήταν και τον έκανε δεξί του χέρι, μόλις πήρε το δακτυλίδι από τον Αλαβάνο. Ούτε όταν «έβγαιναν μαχαίρια» σε συχνότατα διαστήματα ανάμεσα στον Παππά και σε Σκουρλέτη, Βούτση, Φίλη, Καρτερό, ακόμη και Φλαμπουράρη.

Τώρα πια ανακαλύπτονται κι άλλα. Ότι ο Νίκος Παππάς γνώριζε πως μέλη της κυβέρνησης δεν  είχαν μόνο  αντιθεσμικές  συμπεριφορές χάριν της εξουσίας.  Είχαν και μια πιο προσωπική και ωφελιμιστική διάσταση, έτσι όπως συνάγεται από τη φράση του Νίκου Παππά «βγάζουν πολλά λεφτά».

Προσέξτε: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μαρτυρικές καταθέσεις στις οποίες ο οιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει σκοπιμότητα ή και να τις αμφισβητήσει. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη φωνή του ίδιου του Παππά! Η οποία ακούγεται πεντακάθαρα και δη με συνεχή μουσική υπόκρουση από το κέντρο που συναντιόταν με τον επιχειρηματία.  Άρα, ουδείς μπορεί να μιλήσει για μοντάζ αφού είναι σαφές το συνεχές της συζήτησης μετά μουσικής.

Προσέξτε κι αυτό: Ο Παππάς που ήξερε για όλα αυτά, ήταν τότε ο πιο στενός συνεργάτης του Τσίπρα. Υπουργός Επικρατείας! Κι όταν πήγε στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο είπε άλλα πράγματα από αυτά που ακούγονται στην συνομιλία. Κι όσες δικαιολογίες προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο ίδιος δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά.

Ακούστε: Το να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σημερινή κυβέρνηση για… πρακτόρικες συμπεριφορές και παράνομες ηχογραφήσεις είναι αστειότητα. Αφενός επειδή την ηχογράφηση του Παππά την έκανε ένας ιδιώτης που του ζητούσαν χρήματα για να τον …αθωώσουν κι αφετέρου επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον νόμο βάσει του οποίου λογίζεται ως στοιχείο κάθε τι που αφορά το δημόσιο συμφέρον. Ακόμη κι αν έχει αποκτηθεί παράνομα!

Ακούστε κι αυτό: Μόλις έγιναν γνωστά τα περί λόγων Παππά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ν’ αναβιώσει υπό μορφή φρέσκιας καταγγελίας, την παλιά του καταγγελία για τα 2.6 εκ. ευρώ που υποτίθεται ότι εισέπραξε ο  Στ. Παπασταύρου για λογαριασμό της ΝΔ, προκειμένου να επενδυθούν στον προεκλογικό της αγώνα.  Δηλαδή για μια υπόθεση που κυνήγησε τα μάλλα ο ΣΥΡΙΖΑ, ψάχτηκε μέχρι κεραίας από τη Δικαιοσύνη και τελικά η ίδια η κυρία  Τουλουπάκη την έθεσε στο αρχείο, επί υπουργίας Παπαγγελόπουλου.

Είναι και κάτι ακόμη. Πλέον η υπόθεση Παππά, όπως και πολλές άλλες ακουμπάνε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.  Εκτός αν πούνε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Παππάς ήταν αυτονομημένος. Όμως αν πούνε κάτι τέτοιο, για ποιον λόγο δεν τον διαγράφει ο Τσίπρας;

Πάντως αντί πειστικών απαντήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Από το Μεσολόγγι που βρέθηκε ισχυρίστηκε  ότι «το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης παρέλαβε 37 δις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  κι έχει οδηγήσει την οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική».

Ποια μπάλα στην εξέδρα; Μπάλα εκτός γηπέδου, μπάλα στις ταράτσες των απέναντι πολυκατοικιών!

Προσέξτε: Ας πούμε ότι ο Τσίπρας άφησε 37 δις! Πού είναι το σκάνδαλο με την επιλογή της κυβέρνησης να μη τα χρησιμοποιήσει μονομιάς για την πανδημία αλλά να κρατήσει «κάβα» για πιθανές αναζωπυρώσεις το φθινόπωρο ή τον χειμώνα;

Είπαμε, εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς κι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…