Ε όχι και τιμητής των θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όλο σχεδόν τον Αύγουστο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόκλητα έχει αναλάβει θεματοφύλακας των θεσμών κι έχει ξεκινήσει ανένδοτο για την …αποκατάσταση της δημοκρατίας που …πυροβολείται από τον Μητσοτάκη. Με αφορμή την υπόθεση Ανδρουλάκη και ΕΥΠ.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μα θέλουν και τα λένε εκεί στην Κουμουνδούρου; Είναι δυνατόν να παριστάνουν τους τιμητές της δημοκρατίας, όταν είναι νωπές οι κραυγές τους … ή τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν; Είναι δυνατόν να παριστάνουν τους ψόφιους κοριούς, για τις καταγγελίες παρακολούθησης του ΚΚΕ, του Λαφαζάνη και άλλων συντρόφων τους; Είναι δυνατόν να μιλάνε εκείνοι που με διάφορα  «asset» υπέκλεπταν τις συνεδριάσεις του Eurogroup και επί των ημερών τους καθιερώθηκαν ως πιο ασφαλείς οι συνομιλίες μέσω …viber και …wats up; Είναι δυνατόν να έχουν …αγωνίες για τη δημοκρατία εκείνοι που με μια έκθεση κάποιου ινστιτούτου στη Φλωρεντία, επιχείρησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ, άρα και τη δημοκρατία; Είναι δυνατόν να μιλάνε εκείνοι που δια στόματος υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους τους έλεγαν… «σας παρακολουθούμε όλους»;  Είναι δυνατόν, να μιλάνε αυτοί που μόλις προχθές «ανέβασαν» το έργο του χαρτοπόλεμου εντός της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου διέρρευσαν σε φιλικό τους ΜΜΕ τις στιχομυθίες μιας απόρρητης συνεδρίασης;

Μόνο αυτό το γεγονός, καταδεικνύει τον τορπιλισμό της ομαλότητας από την Αριστερά. Δεν είναι η πρώτη φορά. Με τη σύγκρουση ζουν και πορεύονται. Κανιβάλισαν ακόμη και τον το νέο διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Δεμίρη, που άλλαξαν τα λόγια του για να εμπλουτίσουν  το πολιτικό κι επικοινωνιακό τους μένος.

Μιλάμε για θεσμική αταξία εκείνων που κόπτονται υπέρ της θεσμών.

Ποιοι; Εκείνοι που ήθελαν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους, εκείνοι  που αρνούνται την επέκταση της έρευνας στις δικές τους ημέρες. Εκείνοι που το 2018 κι ενώ υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες για παρακολουθήσεις, κατάργησαν με νόμο την σοβαρότατη δικλείδα ασφαλείας, με την απαιτούμενη από τον μέχρι τότε νόμο δεύτερη εισαγγελική έγκριση.

Αμ το άλλο; Ένας που είχε διατελέσει γραμματέας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κυβέρνηση Τσίπρα, δημοσίευσε μαύρη λίστα δημοσιογράφων. Χθες. Κατά τα άλλα κόπτεται, μαζί με τον Τσίπρα για τη δημοκρατία.

Να πούμε κι αυτό: Δεν είμαστε εξ εκείνων που ισχυρίζονται «όλα στο φως». Αν ήταν έτσι ή αν γινόταν έτσι δεν θα είχαμε καμιά ανάγκη την ΕΥΠ ή τις μυστικές υπηρεσίες. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνονται φέιγ βολάν. Είναι κι αυτό κανόνας της δημοκρατίας.

Προφανώς αυτό δεν το ασπάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ κι επιμένει να κάνει τον τιμητή της δημοκρατίας παρά το παρελθόν και το παρόν του…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2022
Επόμενο άρθροΈκτη μέρα αστάθειας σήμερα με βροχές και καταιγίδες, αλλά περιορίζονται σταδιακά τα φαινόμενα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.