Ε. Λιακούλη: «Στη Δημοκρατία, ο λαός δίνει την καθοριστική απάντηση»

Στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σε ερωτήματα για τις μετεκλογικές συνεργασίες, η Λαρισαία Βουλευτής σημείωσε ότι «είναι τουλάχιστον δημοκρατικά “άκομψο” και προσβλητικό για τον ελληνικό λαό, να προδικάζει κανείς το αποτέλεσμα της 1ηςΚυριακής, με λογικές τύπου “πάμε να τελειώνουμε την 1η Κυριακή”. Οι πολίτες, όταν προσέλθουν στην κάλπη, είναι αναγκαίο να έχουν μπροστά τους τις ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις κάθε κόμματος, ώστε συνδυάζοντας αυτές με τις ρεαλιστικές συνθήκες της πραγματικότητας, να κρίνουν, συγκρίνοντας και αξιολογώντας κάθε πολιτική δύναμη», υπογράμμισε.

Ως προς τις δημοσκοπήσεις, η Ε. Λιακούλη τόνισε ότι «αποτελούν όντως ένα εργαλείο προσέγγισης της βούλησης των πολιτών, αλλά δεν μπορεί ούτε να μετατρέπονται σε μέθοδο καθοριστικής διαμόρφωσης και καθοδήγησης της κοινής γνώμης, ούτε να προεξοφλούν ως τετελεσμένες τις εκλογικές εξελίξεις».

Επιπλέον, άσκησε αυστηρή κριτική, τόσο στην «ακατάσχετη παροχολογία της Ν.Δ.» όσο και στην «προκλητική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στο παρελθόν του, προσποιούμενος ότι δεν ευθύνεται για τίποτα, παρά το γεγονός ότι έχει δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 ολόκληρα χρόνια και παρά τα όσα έχει προκαλέσει στην οικονομία». «Προχθές ήμουν στην εκδήλωση του ΣΘΕΒ (Συλλόγου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών), όπου υπενθύμισα στις επιχειρήσεις της περιοχής μου, ότι η διαχείριση της ΔΕΗ επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα που οδήγησε τον έλεγχο απο το υπερταμείο, ήταν εξέλιξη καθοριστική για τη μετέπειτα διαχείριση της οξείας ενεργειακής κρίσης και πρόσβασης των ΑΠΕ στο δίκτυο» ανέφερε

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μας …αγάπησαν ξαφνικά τόσο πολύ, μας “σφίγγουν” και οι δύο τόσο ασφυκτικά, που νομίζουν ότι θα μας “λιώσουν”, ενώ την ίδια στιγμή χορεύουν αγκαλιά στον ίδιο ρυθμό, κουνώντας ο ένας το φόβητρο του άλλου, σε έναν διαγωνισμό καταστροφολογίας, για το ποιος από τους δύο προκάλεσε τα περισσότερα δεινά στη χώρα. Πολύ σύντομα, οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση, εκτιμώντας την υπεύθυνη και πολιτικά έντιμη στάση του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας με βάση τις συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις της Σοσιαλδημοκρατίας, που οικοδομούν έναν κόσμο αξιοπρέπειας, για να επιβιώσουν – με συνθήκες ίσων ευκαιριών και ευημερίας – οι ευάλωτοι και μη προνομιούχοι», επισήμανε η Λαρισαία Βουλευτής.

Στο πλαίσιο τέλος των τοποθετήσεών της, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, χαρακτήρισε «δημοκρατικά απαράδεκτο» τον αποκλεισμό από τη Ν.Δ., της προσέλευσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), κ. Ράμμου, για να ασκήσει θεσμική αρμοδιότητά του.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου