Ε. Λιακούλη: “Περισσότερη αγάπη και λιγότερη προπαγάνδα, το καλύτερο δώρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή ημέρα ανήκει στους πιο πιστούς μας φίλους. Στα ζώα που μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής, στέκονται πάντα στο πλευρό μας και μας αγαπούν χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους. Ανήκει, όμως, και στα ζώα που γνώρισαν την άσχημη πλευρά την ανθρώπινης φύσης. Βασανίστηκαν, εγκαταλείφθηκαν, παραμελήθηκαν, θανατώθηκαν.

Ανήκει, επίσης, σε εκείνα τα ζώα ανά τον πλανήτη που είναι υπό εξαφάνιση, είτε εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, είτε γιατί η ανθρώπινη μανία τα έβαλε στο στόχαστρο της οικονομικής και εμπορικής εκμετάλλευσης.

Δυστυχώς, όσα κωμικοτραγικά εκτυλίσσονται για τα ζώα συντροφιάς στη Χώρα μας, εγείρουν εντονότατο προβληματισμό. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε έναν Νόμο, που ακόμα παραμένει ανεφάρμοστος στα χαρτιά, παρά το ότι πασπαλίστηκε με τόνους επικοινωνιακής χρυσόσκονης.

Ενδεικτικό της κυβερνητικής αδιαφορίας και αδράνειας, είναι το γεγονός ότι, ενώ ο Νόμος ψηφίστηκε πριν έναν ολόκληρο χρόνο, από τις 16 Αποφάσεις που χρειάζεται να εκδοθούν για την εφαρμογή του, έχει εκδοθεί μόνο μία! Ο τραγέλαφος επιτείνεται, από το γεγονός ότι με νομοθετικές παρατάσεις, η εφαρμογή κομβικών σημείων του πολυδιαφημισμένου Νόμου παραπέμφθηκε στις καλένδες. Βεβαίως, το μόνο που ενδιαφέρθηκε όντως να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης για τα ζώα συντροφιάς, ήταν να αυξήσει ακόμα περισσότερο το αχανές Επιτελικό του Κράτος, προσθέτοντας ακόμα μία Γραμματεία…

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ο σεβασμός των ζώων συντροφιάς, δεν αποτελεί πεδίο επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Γι’ αυτό από την αρχή, όχι μόνο δεν συναινέσαμε στους τακτικισμούς του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά ασκήσαμε αυστηρή κριτική στη Βουλή, με τεκμηριωμένες επισημάνσεις και προτάσεις. Γι’ αυτό, συνειδητά αποφεύγουμε τις “φωνές” και τις κοκορομαχίες στο συγκεκριμένο πεδίο, αφήνοντας την αδράνεια του Υπουργείου Εσωτερικών να τα λέει όλα…

Για εμάς, όπως για κάθε προοδευτικό πολίτη, η προστασία των ανυπεράσπιστων ψυχών, που το μόνο που αποζητούν είναι ένα χάδι, προϋποθέτει σοβαρότητα, γνήσιο ενδιαφέρον και πολιτικό σθένος για γενναίες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα ΕΡΓΑ και ΠΡΑΞΕΙΣ Αγάπης, λοιπόν, και λιγότερη προπαγάνδα, είναι το καλύτερο δώρο για τους -μικρούς ή μεγαλόσωμους- φίλους της καρδιάς μας».

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων κορονοϊού και η εβδομαδιαία μεταβολή τους ανά περιφερειακή ενότητα 
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών