Ε. Λιακούλη: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν καθημερινά πόσο ίδιοι είναι»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με τις εγκληματικές οργανώσεις, η κυρία Λιακούλη τόνισε: «Το θέμα φέρει νομική και πολιτική διάσταση.Το ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί ξανά ως η φωνή της λογικής», υπενθυμίζοντας την πρόταση του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, να γνωμοδοτήσει για το περιεχόμενο της διάταξης η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

«Η Ν.Δ. θυμήθηκε -ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές- τη Χρυσή Αυγή. Ουσιαστικά ομολογεί ότι κινδυνεύει η αυτοδυναμία της και γι’ αυτό επιλέγει πολιτικά να κινηθεί προς την κατεύθυνση να “ψαρέψει” ψήφους», πρόσθεσε, σημειώμοντας ότι και “Ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο ακριβώς ψηφοθηρικό λόγο, για να αποτρέψει την αυτοδυναμία της Ν.Δ., επιλέγει και αυτός να χορέψει – αγκαλιά με τη Ν.Δ. – μέσα στα λασπόνερα της επικοινωνιακής τοξικότητας και της πόλωσης».

Υπενθύμισε, δε, ότι η αείμνηστη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ήδη επί Μιχαλολιάκου, είχε καταθέσει πρόταση, προκειμένου να βρούμε τον νομικό τρόπο ώστε να αποκλείονται, με όρους και προϋποθέσεις πάντοτε στο πλαίσιο του Συντάγματος, αυτά τα μορφώματα που ενδύονται το «μανδύα» πολιτικού κόμματος, ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκληματικές οργανώσεις.

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «Η στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη.Η Κυβέρνηση είχε την ευθύνη της διαβούλευσης, αλλά τη διεκπεραιώνει προσχηματικά, καθώς γνήσια και ειλικρινής διαβούλευση δεν υπάρχει στον ορίζοντα της Ν.Δ. για κανένα θέμα.Η συγκεκριμένη πρόταση της Ν.Δ. εγείρει κατ’ ελάχιστον δύο προβληματικά θέματα. Το ένα είναι η έλλειψη δικονομικής σαφήνειας. Το δεύτερο, αφορά την έννοια της “πραγματικής ηγεσίας” που θα κρίνει ο Άρειος Πάγος, για την οποία δεν πρέπει να αφήνονται ευρεία κενά ερμηνείας, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπούμε σε άλλες, μεγάλες περιπέτειες. Είναι σημαντικό, σε ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, να καταφέρει να ομονοήσει το πολιτικό σύστημα.»

Όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, η κυρία Λιακούλη τόνισε: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν καθημερινά πόσο ίδιοι είναι. Ο ένας κουνάει το “σκιάχτρο” του άλλου στον Ελληνικό Λαό, με έναν δηλητηριώδη διχαστικό λόγο, που δεν προσφέρει το παραμικρό στην επίλυση των επιτακτικών προβλημάτων της κοινωνίας», υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε συμπλήρωμα ούτε παράρτημα κανενός».

Προηγούμενο άρθρο46o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Πρόσκληση Συμμετοχής
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα «Άθλησης για Όλους»