Δυσοσμία! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αυτή η ιστορία με τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη, ασφαλώς είναι όζουσα. Ο ισοβίτης, ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας κι ένας δημόσιος υπάλληλος (Λιμενικός) του ζητούσαν να καταγγείλει και να εμπλέξει στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noοr 1 τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ΜΜΕ  και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο δε υπουργός ισχυρίζεται ότι μίλησε μαζί του για να τον προστατεύει και να διευκολύνει την αποκάλυψη της αλήθειας.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η υπόθεση, να ξέρετε, θα έχει μεγάλο δρόμο. Ανεξαρτήτως αν η κυβέρνηση δεν δέχεται την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, η αντιπολίτευση δεν θα καταθέσει τα όπλα. Κι είναι μια υπόθεση που ήδη προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση.

Αναγκαστικά η πρωθυπουργός στηρίζει τον υπουργό του. Αν δεν το κάνει θα πάψει να είναι πρωθυπουργός. Απλά πράγματα.

Όμως, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις.

  1. Ο πρωθυπουργός ερωτάται ξανά και ξανά, αλλά δεν απαντά. Ήξερε ότι ο υπουργός του συνομιλούσε με τον ισοβίτη;
  2. Τι δουλειά έχει ο υπουργός Άμυνας να μιλά με τον ισοβίτη; Και να κανονίζει να πάει να τον επισκεφθεί για κατάθεση μέσα στη νύχτα εισαγγελέας;
  3. Τι δουλειά είχε και ποιος έβαλε έναν δημόσιο υπάλληλο (Λιμενικό), να μπαινοβγαίνει στις φυλακές και λέει στον ισοβίτη να «δώσει τον Μαρινάκη» για να μείνει άλλα δέκα χρόνια στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ»; Και για ποιον λόγο μετά τόσο καιρό δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ περί τούτου;
  4. Μέσα στη Βουλή, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, αφού δεν απάντησε αναφορικά με το τι έλεγε στο τηλέφωνο με τον ισοβίτη, ανέφερε προς την αντιπολίτευση:

«Αν έχετε άντερα κάντε πρόταση μομφής. Ζητήστε Εξεταστική Επιτροπή».

Τώρα που η αντιπολίτευση ζητά εξεταστική, για ποιον λόγο κρύβεται μέσα στα παντελόνια του Τσίπρα; Υπάρχει άραγε κάτι που φοβάται;

 

Να το τονίσουμε κάτι ακόμη.

Μετά την αποκάλυψη του θέματος ο  ισοβίτης κατέθεσε πάλι, τόσο στις δικαστικές αρχές όσο και με συνέντευξή του στο περιοδικό UNFOLLOW  ότι ο Πάνος Καμμένος του τηλεφωνούσε για να τον πείσει να καταθέσει εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κι ανέφερε επιπλέον πως «αν γίνει εξεταστική στη Βουλή, θα τοποθετηθεί πλήρως στο ζήτημα»…

Θα πείτε: Είναι αξιόπιστος ένας ισοβίτης έμπορος ναρκωτικών;

Θ’ απαντήσω ευθέως: Όχι!  Αλλά τι μας εμποδίζει να ανοίξουμε τηλέφωνα και ν’ ακούσουμε την αλήθεια; Άλλωστε οι συνομιλίες κυκλοφορούν ανεπίσημα και δηλητηριάζουν τον τόπο…

Δώδεκα κλήσεις είναι αυτές, συνολικής διάρκειας, σχεδόν, 20 λεπτών… Τι στα κομμάτια έλεγαν και ξανάλεγαν;

Όμως, είναι βλαπτικό για τη δημοκρατία, τους θεσμούς της, την ελευθερία του λόγου και πολλά κατακτηθέντα δικαιώματα, να χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στις αρχές. Πολύ περισσότερο όταν τούτη η κυβέρνηση θέλει να ισχυρίζεται για τα «καθαρά της χέρια»…

Άρα; Γιατί η κυβέρνηση κι υ υπουργός Άμυνας αρνούνται τη διαφάνεια; Γιατί αφήνουν σκιές γύρω τους; Γιατί αφήνουν αναπάντητα όσα τους καταλογίζονται; Γιατί αρνούνται την εξεταστική; Τι μπορεί να φοβούνται;

Είπαμε όμως. Προκειμένου να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να βρίσκει τρόπους να καλύπτει τις οσμές. Ακόμη και τις πιο δύσοσμες…

 

Υστρ.1 Είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν «σκάσει» αυτή η ιστορία, ο υπουργός Άμυνας έδειχνε τα χέρια δεμένα με χειροπέδες στους οπαδούς του Ολυμπιακού σε αγώνα… πόλο;

 

Υστρ.2 Το γεγονός ότι την πρόταση για την εξεταστική την υπέγραψαν ΟΛΟΙ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (και ο Κώστας Καραμανλής) κατακρημνίζει πλήρως το επιχείρημα του Καμμένου περί … στήριξης του από τον καραμανλισμό…

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδα εφημερίδων του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017
Επόμενο άρθροΙδού ένα απλό φορολογικό σύστημα – Γράφει ο Φώτης Σαραντόπουλος
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.