Δύο ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία δημιουργούνται στη Θεσσαλονίκη

Δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για άτομα με αναπηρία πρόκειται να λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βίκυ Νάκου στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Τα Λέμε» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

Συγκεκριμένα, η κ. Νάκου τόνισε πως τα δύο ΚΔΑΠ θα γίνουν το ένα στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων «Άγιος Παντελεήμονας» και το δεύτερο στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία «Άγιος Δημήτριος». «Τακτοποιούμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και η λειτουργία τους σημαίνει και ένα άνοιγμα προς την κοινωνία», πρόσθεσε η ίδια.

Όσον αφορά τις δομές για τη φιλοξενία ασθενών με άνοια και Αλτσχάιμερ η κ. Νάκου επεσήμανε ότι: «χρειάζεται η πολιτεία, ίσως  να δει και μία διαφορετική προσέγγιση νοσηλείας ή περίθαλψης αποκλειστικά αυτών των ανθρώπων, γιατί δυστυχώς ο εκφυλισμός όσο προχωράει φέρνει πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα».

Τέλος, η Β. Νάκου αποκάλυψε ότι Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας θα αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει μια παρεμβατική κατάσταση στις οικογένειες που υπάρχει ενδοοικογενειακή βία ή προβλήματα μεταξύ οικογενειών και εφήβων και να μπορούν άμεσα να παρέμβουν ψυχολόγοι και ειδικοί επιστήμονες του κέντρου, ώστε να αποσοβηθούν άλλα παρελκόμενα.

Δείτε τι είπε η κ. Νάκου:

Προηγούμενο άρθροΠάρις Κουρτζίδης: Συγκρότηση εκτελεστικού συμβουλίου της Ελληνικής Ανατροπής με στελέχη του Ριζοσπαστικού Κοινωνικού Κέντρου
Επόμενο άρθροΣ.Κεδίκογλου: Έγινε πράξη η ψηφιοποίηση του μελισσοκομικού κλάδου – Γεγονός η ατομική ψηφιακή ταυτότητα