Δυναμική επανεμφάνιση Χαλκίδη και υποψηφιότητα για δήμαρχος Αλεξάνδρειας στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Την πρόθεσή του να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου  στο ξενοδοχείο «Μάνθος»  στην Αλεξάνδρεια ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Χαλκίδης.

Σας λέω καθαρά και ξάστερα όπως έκανα όλα τα χρόνια της πολιτικής μου σταδιοδρομία ότι θα θέσω υποψηφιότητα για δήμαρχος Αλεξάνδρειας στις δημοτικές εκλογές του 2019. Είπα ναι στην πρόσκληση πολιτών που με κάλεσαν να αναλάβω πρωτοβουλία για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος, γιατί το έργο της νυν Δημοτικής Αρχής είναι από περιορισμένο έως ανύπαρκτο. Καλώ σε γενική συστράτευση και μπαίνω πρώτος μπροστά, όλους αυτούς που θέλουν τον δεύτερο σε πληθυσμό και έκταση  Δήμο της Ημαθίας να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Η διοίκηση Γκυρίνη χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία παραγωγής έργου αφού στο τέσσερα χρόνια που ασκεί διοίκηση στο Δήμο κατάφερε να τον κατατάξει στους τελευταίους σε ανάπτυξη δήμους της χώρας. Έχω και εγώ ευθύνη για την εκλογή Γκυρίνη γιατί τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις φτιάχνοντας του ακόμα και το ψηφοδέλτιο , αλλά αποδείχθηκε στην πράξη ότι έκανα λάθος. Ο πρώην δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης είχε ικανότητες, αλλά διαφωνούσα μαζί του στον τρόπο διοίκησης,  ο νυν δήμαρχος δεν είχε ούτε ικανότητες ούτε γνωρίζει να ασκεί διοίκηση τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χαλκίδης. Οι σχέσεις μου με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι άριστες, μάλιστα μου έγινε πρόταση να κατέβω υποψήφιος για την πόλη της Βέροιας, αλλά για μένα προέχει η Αλεξάνδρεια.

Ο Μιχάλης Χαλκίδης δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον συνδιασμό του, τόνισε πάντως ότι αυτά θα προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και  θα τα ανακοινώσει εν καιρώ, εκείνο πάντως που είναι σίγουρο είναι ότι ο αδελφός του δεν θα είναι υποψήφιος με τον συνδιασμό του για λόγους ηθικής τάξεως. Κλείνοντας τις τοποθετήσεις του και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Μιχάλης Χαλκίδης τόνισε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα είναι με το μέρος του οφείλουν και πρέπει να το πράξουν, να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία του νυν δημάρχου που κινείται προς την θετική κατεύθυνση, ενώ ο ίδιος θα παρακολουθεί στενά όλα τα πεπραγμένα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπου κρίνει θα παρεμβαίνει με ανακοίνωσεις  μέσω των ΜΜΕ.

Η μοναδική φιλοδοξία που έχω είναι να αλλάξω το τοπίο όπως έκανα όταν ήμουν δήμαρχος Μελίκης, με έργα και πράξεις φιλοδοξώντας να οδηγήσουμε τον δήμο Αλεξάνδρειας στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας και με αυτό ευχαρίστησε όλους τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου και ανακοίνωση της υποψηφιότητα του για τον δήμο Αλεξάνδρειας.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την σημερινή συνέντευξη τύπου του Μιχάλη Χαλκίδη: