Δράση του Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα NEMESIS

Στo πλαίσιo της συμμετοχής του  Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα NEMESIS (Empowering the Changemakers of Tomorrow) το οποίο συνδυάζει την εκπαίδευση με την κοινωνική καινοτομία, οι μαθητές της Ε’ τάξης αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να δραστηριοποιηθούν και να αλλάξουν το σχολείο τους και το χωριό τους.

Εξοπλισμένοι με  τα γάντια τους και  σακούλες απορριμμάτων, θέλησαν να μαζέψουν τα σκουπίδια που συναντούν καθημερινά στο σχολείο τους και στην ευρύτερη περιοχή.

Αδιαφορώντας για τις καιρικές συνθήκες, ξεχύθηκαν στον προαύλιο χώρο καθώς και στα στενά του χωριού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι είναι έτοιμοι του για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε  προβλήματα του σχολείου και της τοπική κοινωνίας.

Στη συνέχεια, αφού ξεχώρισαν τα σκουπίδια τους σε ανακυκλώσιμα και μη-ανακυκλώσιμα, τα τοποθέτησαν στους αντίστοιχους κάδους απορριμμάτων. Παράλληλα, σε μια ξεχωριστή σακούλα διαχώρισαν τα πλαστικά καπάκια που βρήκαν για να τα προωθήσουν στον Σύλλογο παραπληγικών της Πέλλας.

Στόχος τους ήταν να επιδείξουν πόσο ευαισθητοποιημένοι  και υπεύθυνοι είναι ως προς το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους, προκειμένου να συμβάλλουν θετικά στη δημιουργία ενός καλύτερου και καθαρότερου κόσμου.

      O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                         ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

             Σαράντης Βασίλειος                                    Τουπλικιώτη Σοφία – Ίντα Μόσερ

Προηγούμενο άρθροΑ.Μ. Ασημακοπούλου για τη στρατηγική εμβολιασμού της Ε.Ε.: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αστοχίες όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές.»
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου