Δράση της ΠΚΜ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό οργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, διοργανώνεται για τα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειές τους δωρεάν βόλτα με ποδήλατο με σύνθημα–μήνυμα «παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για το αδύνατο». Η δράση, που απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας τα οποία ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον αυτισμό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 18:00, με σημείο συνάντησης το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου: «Οι δράσεις που σχετίζονται με τη στήριξη ατόμων με αυτισμό, αλλά και όχι μόνο έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Είναι σαφές ότι πρέπει να κατανοήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις τους. Εμείς πιστεύουμε στις δυνάμεις τους και στις ικανότητές τους. Διότι, μόνον αν πιστέψουμε πραγματικά ότι μπορούν, θα τους δώσουμε και την ώθηση να τα καταφέρουν. Κεντρικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε τις οικογένειες, τους γονείς που φροντίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα παιδιά αυτά σε όλη την πορεία της ζωής τους και, φυσικά, να σταθούμε δίπλα στους φροντιστές, που επιτελούν το σπουδαίο έργο-λειτούργημα της φροντίδας των ατόμων αυτών. Η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέραν των πολιτικών που αναλαμβάνει, στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες που φέρουν το μήνυμα της Αλληλεγγύης, της Αγάπης και της Υποστήριξης στους συμπολίτες μας”.

ΠΚΜ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την γυναικοκτονία έξω από το Τμήμα Αγ. Αναργύρων
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής – Πέμπτη 4 Απριλίου 2024