Με δοξολογία στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, κορυφώθηκε ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Με την τέλεση δοξολογίας στην σχολή Ικάρων, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κορυφώθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας,  Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Στην ημερήσια διαταγή του, ο αρχηγός ΓΕΑ διαβεβαίωσε ότι «με προσήλωση στην απόλυτη υλοποίηση της υψηλής αποστολής της, που δεν είναι άλλη από το “να πετάει, να μάχεται και να νικάει”, όταν και όπου χρειαστεί, με περίσκεψη στο χρέος έναντι της πατρίδας, με σεβασμό στις οικονομικές θυσίες του ελληνικού λαού, η Πολεμική μας Αεροπορία εγγυάται την αποτροπή στην περίοδο της ειρήνης, αλλά και την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσεων-πολέμου».

«Σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους» συνέχισε, «τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας φυλάττουν “ουράνιες” Θερμοπύλες, γνωρίζοντας καλά ότι η ευημερία του έθνους στηρίζεται και στη δική τους αποτελεσματική υλοποίηση της αποστολής.

Η ρήση του αείμνηστου Ελευθέριου Βενιζέλου “το αεροπλάνο ενδείκνυται ως όπλο των αδυνάτων, η ριψοκίνδυνος μάλιστα και τολμηρή φύσις του Έλληνος θα καταστήσει τούτο λαμπρόν εν πολέμω όπλον μέλλον να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες” αποτελεί για μας φάρο και οδηγό.

Σύντομη, αλλά λαμπρή η ιστορία μας, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Κορέα 1950-1955, αποστολή «ΝΙΚΗ» το 1974 στην Κύπρο, η οποία συνεχίζεται δια ενός διαρκούς “ακήρυχτου πολέμου” στο Αιγαίο τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Σήμερα, όλοι εμείς που αποτελούμε τη μεγάλη “οικογένεια” της Πολεμικής Αεροπορίας, σε πείσμα ισοπεδωτικών και αμοραλιστικών μηνυμάτων, υπερήφανοι για την υψηλή αποστολή που μας έχει ανατεθεί, την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας περιβάλλει η πολιτεία και η ελληνική κοινωνία, ενωμένοι, οπλισμένοι με τις παραδόσεις του έθνους, αλλά και του όπλου μας, αποτελούμε την «πυξίδα» που τόσο έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης.

Όραμά μας η διαρκής τελειότητα, το άριστο, η «μέθεξη με το απόλυτο». Γι’ αυτό και στο έμβλημά μας, αλλά και στην καρδιά μας έχουμε τον αετό με τη φράση “ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ”. Αδήριτη αναγκαιότητα το ιερό χρέος μας προς την Ελλάδα για “ελεύθερους ουρανούς”.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη  της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αρχηγός ΓΕΑ προέτρεψε: «Να συνεχίσετε με τον ίδιο επίμονο και ανιδιοτελή τρόπο, ενωμένοι, σίγουροι για τα ιδανικά μας και σας υπενθυμίζω ότι η Πολεμική Αεροπορία με βάση το ένδοξο παρελθόν της, υπό τη σκέπη των Αρχαγγέλων, χτίζει το μέλλον που της αξίζει».

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ – Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα παρέστησαν στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR

Στην τελετή παρέστησαν επίσης η ειδική γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, ο βουλευτής Ιωάννης Δέδες, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, εκπρόσωποι κομμάτων, ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, εκπρόσωποι των αρχηγών του Στρατού Ξηράς, της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιπροσωπείες ξένων χωρών, ενώσεων αποστράτων κά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό του στην συναυλία για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», χαρακτήρισε ως καίρια πολιτική επιλογή της κυβέρνησης «το όραμα όλων των αεροπόρων, για μια ισχυρή Πολεμική Αεροπορία στην υπηρεσία του ελληνικού Έθνους και ταυτόχρονα επιλογή του συνόλου του Έθνους, ολόκληρου του ελληνικού λαού».

«Σας διαβεβαιώνω, ότι η κυβέρνησή μας και προσωπικά ο πρωθυπουργός, έχουν τη βούληση και υποστηρίζουν παντοιοτρόπως την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας για να υλοποιεί άριστα την υψηλή αποστολή της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος εξήρε το έργο των Ελλήνων Αεροπόρων οι οποίοι «πετώντας στους ελληνικούς ουρανούς συμβάλλουν μαζί με τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό, στη διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας  και προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία μας και κυρίως στους ακρίτες μας».

Παράλληλα, τόνισε: «Εκφράζουμε στους μεγάλους “απόντες” την ευγνωμοσύνη μας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι σύγχρονοι Ίκαροί μας, θα συνεχίζουν να πετούν ακούραστοι με πίστη στα εθνικά ιδεώδη και θα θυμίζουν σε όλους, τις θυσίες των ηρωικά πεσόντων Αεροπόρων, στο Βαλκανικό μέτωπο, στη Μικρά Ασία, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μαρτυρική Κύπρο, αλλά και στον ακήρυχτο πόλεμο στους ουρανούς του Αιγαίου».

Να σημειωθεί ότι έδωσε συναυλία η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυσή της.

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αναγνωρίζει το έργο του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας που παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δίνει καθημερινά μάχη για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας καθώς και το κοινωνικό της έργο με αποστολές διάσωσης».

Παράλληλα καλεί την Πολιτεία «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει την αμυντική ικανότητα της χώρας στον αέρα.

Η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 καθώς και των Μ-2000 θεωρούνται αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απειλή της Τουρκίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ