«Δομές και Υποστηρικτικοί Φορείς στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση»

Εσπερίδα με τίτλο «Δομές και Υποστηρικτικοί Φορείς στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση» θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Θεάτρου του Χώρου Τεχνών Βέροιας, από τις 18:00 έως τις 21:00.

Η Εσπερίδα διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ημαθίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Την Εσπερίδα θα χαιρετίσει ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Χαράλαμπος Παπαϊωάννου.

Για την είσοδο στο χώρο, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (των τελευταίων 6 μηνών) και της αστυνομικής ταυτότητας.

Ώρα προσέλευσης κοινού 17:30-18:00.

Η Εσπερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι «Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας» στο YouTube. https://www.youtube.com/channel/UCbhegdmCNYqH-c2BwCXYOOA

Πρόγραμμα Εσπερίδας

  • ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

–  ΟΜΙΛΙΕΣ

  1. Νίκος Μπίνιας, Συντονιστής ΕΕ Ειδικής Αγωγής 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, «Η ένταξη των μαθητών/-τριών με αναπηρία στο εκπαιδευτικό μας σύστημα»
  2. Σάββας Ταϊλαχίδης, Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ημαθίας, «ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.: Αποστολή, Αρμοδιότητες & Διασύνδεση με τη Σχολική Μονάδα»
  3. Χρύσα Μάνια, Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας «Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Η απάντηση της Διεπιστημονικότητας στην Εκπαίδευση μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
  4. Άννα Ασλανίδου, Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Νάουσας, «Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.: Εγγυητής της ισότιμης πρόσβασης στο αγαθό της Εκπαίδευσης, των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και με εκπαιδευτικές ανάγκες»
  5. Κυριάκος Παπαγεωργίου, Διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Βέροιας, «Με το βλέμμα στο μέλλον»
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροIANOS και οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του δίτομου έργου του Σαράντου Ι. Καργάκου, «Τούρκοι & Τουρκοκρατία» και «Μεγάλες Μορφές & Μεγάλες Στιγμές του ‘21».
Επόμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega»