Δημοτικό Σχολείο Λουτρού Αλεξάνδρειας: Ευχαριστήριο προς το Κέντρο Υγείας

ΥΓΙΗΣ ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Άραγε πόση ώρα πρέπει να  ασκούμαι και κάθε πότε; Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης; Άσκηση αποτελεί μόνο η γυμναστική που κάνουμε; Το παιχνίδι, οι δουλειές του σπιτιού, τα αθλήματα, οι πολεμικές τέχνες, ο χορός, το τρέξιμο, το περπάτημα αποτελούν άσκηση ή όχι; Όλες οι παραπάνω απορίες μας και άλλα πολλά απαντήθηκαν από το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε σήμερα στο σχολείο μας, από μια εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα δράση με τίτλο: ” Στέκομαι σωστά και ασκούμαι”. Η κ. Δήμητρα Διάλλα , φυσικοθεραπεύτρια του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας μας ενημέρωσε πάνω σε αυτά τα θέματα , με τρόπο κατανοητό, απλό και κυρίως παραστατικό.
Ενημερωθήκαμε για τα οφέλη του βαδίσματος, γνωρίσαμε την πυραμίδα της άσκησης, μάθαμε για τη σπουδαιότητα και σημασία της σωστής στάσης σώματος και της συμβολής της άσκησης σε αυτή.
Ο σκοπός της ενημέρωσης αυτής ήταν να αποτρέψει όλους μας, μικρούς και μεγάλους, από προβλήματα που επιτείνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα οποία σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη, το σωματικό βάρος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Ο σκοπός επετεύχθη!
Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ για την παρούσα ενημέρωση και περιμένουμε και όλες τις μελλοντικές.

Προηγούμενο άρθροΆρθρο για την μεγάλη αντίφαση τη ΕΕ – Γράφει ο Σταύρος Αραχωβίτης
Επόμενο άρθροΟ ΠΚΜ Απ. Τζιτζικώστας υπέγραψε την απόφαση για τη συνέχιση λειτουργίας των 24 ΤΟΜΥ της Κεντρικής Μακεδονίας