Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ”ΝΙΚΗ”: “Αν η  κυβέρνηση νοιαζόταν για την ευημερία του ελληνικού έθνους, θα ανακήρυττε άμεσα ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου”

Η  κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πριν 48 χρόνια, είχε εγκαταλείψει την Κύπρο στην επιθετικότητα του ΑΤΤΙΛΑ 2, η οποία οδήγησε στη σημερινή  Κατοχή με την αιτιολογία ότι η Κύπρος «κείται μακράν».

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποστασιοποιείται από την Κύπρο ενώ ταυτόχρονα απεμπολεί και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Έχει συστηματικά αποφύγει να υλοποιήσει μέχρι σήμερα έστω και το αυτονόητο για το συμφέρον του ελληνικού Λαού: την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου.

Για το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», η Κύπρος ΔΕΝ «κείται μακράν», όπως εθελόδουλα αποδέχθηκαν στην πράξη τα κόμματα της μεταπολίτευσης. Οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας και ένα μεγάλο μέρος της μαρτυρικής μεγαλονήσου στενάζει κάτω από τη βάρβαρη μπότα του Αττίλα. Αποτελεί εθνικό χρέος ο αγώνας για την απελευθέρωση της νήσου.

Παράλληλα, για τη «ΝΙΚΗ», η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο και η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων είναι βασικές προτεραιότητες με στόχο την ανεξαρτησία, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη όλων των Ελλήνων. Για τους λόγους αυτούς θα επιδιώξει την άμεση υλοποίησή τους.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στο Μόντρεαλ
Επόμενο άρθροΓιαννόπουλος και Ντόγος οι νέοι παίκτες του ΦΑΣ Νάουσας!