Δημοκρατική Συμπαράταξη: Όχι άλλος εμπαιγμός

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου

Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Εχθές στις 2:10 μ.μ. ο Πρόεδρος της Βουλής μας κοινοποίησε κείμενο 106 σελίδων με τίτλο: «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον» ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

Νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν.

Από τις 17-4-2018 οι Βουλευτές μας καταθέσαν αίτημα για συζήτηση στη Βουλή του κυβερνητικού σχεδίου και έκτοτε το επαναλαμβάνουν διαρκώς. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, για ακόμα μια φορά,  επέλεξε να το συζητήσει πρώτα με τους «Θεσμούς».

Το προεδρείο της Βουλής δεν ανταποκρίθηκε στο θεσμικό του ρόλο, δεν τήρησε καν τα προσχήματα.

Όμως, δεν σώζονται με διαδικαστικά τερτίπια της τελευταίας στιγμής, καθώς η ουσία της πολιτικής τους και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει δεν παίρνει φτιασιδώματα.

Οι πρωταθλητές στη διάψευση των προσδοκιών για ανάπτυξη, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Δ.Ν.Τ., δεν μπορεί να μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις και να κατασκευάζουν συνεχώς αυτοδιαψευδόμενα αφηγήματα, πολύ δε περισσότερο να υποκρύπτουν κάτω από περίτεχνες διατυπώσεις τις επαχθείς δεσμεύσεις των υπερπλεονασμάτων και των  περικοπών  για τα επόμενα χρόνια.

Ο μεταμορφισμός τους και το θράσος τους φτάνει σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε να παρουσιάζουν στο σχέδιό τους τη δέσμευση της Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο των 100 ετών ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση!!!

Απάντηση θα πάρουν σύντομα από τον λαό. Να είναι σίγουροι.

Προηγούμενο άρθροΤο κίνημα κατά των πλειστηριασμών ενημερώνει την Ευρωομάδα της Αριστεράς(GUE/NGL)στις Βρυξέλλες
Επόμενο άρθροΟ κ. Σταύρος Κοντοντής για την επίθεση εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας και κατά συμβολαιογράφου