Δημήτρης Μάντζος: να μας πει η κυβέρνηση ποιος, πως και γιατί θεώρησε τοn Νίκο Ανδρουλάκη ύποπτο για την εθνική ασφάλεια

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ANT1

 

Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει «ποιος, πως και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ύποπτο για την Εθνική Ασφάλεια; Ποιος θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη κατάσκοπο;», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί».

Ο κ. Μάντζος αρχικά στηλίτευσε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να παρουσιάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, όχι ως θύμα της υπόθεσης παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, αλλά ως το πρόβλημα της υπόθεσης, λέγοντας: «Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης στη διαχείριση αυτής της βαθιάς θεσμικής κρίσης συνεχίζονται και με ευθύνη του Πρωθυπουργού. Με την προχθεσινή του δήλωση μία αντισυνταγματική επιλογή βαφτίστηκε «νόμιμο λάθος» και ο η αντικειμενική πολιτική ευθύνη επιρρίπτεται σε έναν μετακλητό υπάλληλο, τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, αντί να αποδεχθεί ο κ. Πρωθυπουργός ότι εκείνος ως προϊστάμενος της ΕΥΠ, που ο ίδιος έφερε τον Ιούλιου του 2019 στο γραφείο του, έχει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη. Αυτές είναι δύο αντιφάσεις και δύο παλινωδίες με πρωθυπουργική βούλα και σφραγίδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο ίδιο πλαίσιο, έχει επιδοθεί σε μία επίμονη προσπάθεια να μετατρέψει τον Νίκο Ανδρουλάκη από θύμα αυτής της υπόθεσης σε πρόβλημα. Σχεδόν ζητείται από τον Νίκο Ανδρουλάκη να βγει να… ζητήσει συγγνώμη που μας απασχολεί Αυγουστιάτικα με αυτήν την ιστορία, να πει… «ευχαριστώ» στην ΕΥΠ που τον παρακολούθησε και εν τέλει να έχει το θάρρος να βγει να πει εκείνος γιατί τον παρακολούθησε η ΕΥΠ!».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Ο κ. Ανδρουλάκης, η διευθύντριά του, οι νομικοί του παραστάτες, οποιοσδήποτε στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή δεν εκλήθησαν από καμία ΕΥΠ, από καμία κρατική υπηρεσία, να κάνουν άλλωστε τι; Να πάει ο κ. Ανδρουλάκης στο γραφείο της ΕΥΠ, σε κλειστούς διαδρόμους, σε κλειστά γραφεία, να μάθει τι; Κάτι που σήμερα και παρά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ισχύει, ότι δηλαδή η ΕΥΠ δεν μπορεί να ενημερώσει τον παρακολουθούμενο. Ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος επιχείρησε με SMS να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη, μας έλεγε χθες ότι το απόρρητο του Ν. 2225/1994 είναι ιερό και απαράβατο. Εκείνος μπορούσε να το παραβιάσει εκείνη την Παρασκευή που έλεγε στον κ. Ανδρουλάκη «έλα να σε ενημερώσω;». Ας αποφασίσει η Κυβέρνηση τι ακριβώς ισχύει, ας σταματήσει τις παλινωδίες και ας δει με τη δέουσα θεσμική σοβαρότητα -όπως εμείς κάνουμε – αυτή τη σοβαρή υπόθεση. Επίσης έχει προκύψει από χθες κάτι ακόμη εξαιρετικά ανησυχητικό και περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει τι ισχύει: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι ο φάκελος του κ. Ανδρουλάκη στη Βουλή «ενδεχομένως» να έχει καταστραφεί. Θα το πω σε απλά ελληνικά: Να μην διανοηθεί κανείς στην Κυβέρνηση ότι μέσα από τέτοιου είδους τακτικισμούς ή άλλου είδους χειρισμούς θα συσκοτίσει την υπόθεση».

«Εμείς ζητούμε εδώ και τώρα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Αύριο το πρωί και πριν από τις 22 Αυγούστου να συγκληθεί η Επιτροπή που είναι το μοναδικό φόρουμ της δημοκρατίας όπου μπορούν να δοθούν αυτές οι απαντήσεις και αυτή τη φορά η Κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια. Όχι στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά στους πολίτες, στη Δημοκρατία. Διαβάσατε πολύ προσεκτικά τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που επισημαίνει ότι η υπόθεση δεν είναι ενός κόμματος, ενός προσώπου, είναι όλων των πολιτών. Οι απαντήσεις, λοιπόν, της Κυβέρνησης πρέπει να δοθούν σε όλους τους πολίτες. Ποιος, πως και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ύποπτο για την Εθνική Ασφάλεια; Ποιος θεώρησε το Νίκο Ανδρουλάκη κατάσκοπο;», κατέληξε ο Δ. Μάντζος.

Προηγούμενο άρθροΓραπτή δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, πρόεδρου ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
Επόμενο άρθροΕκδήλωση Οσίου Θεοφάνους