Δημήτρης Μάντζος: «Να γίνουμε το κανάλι ώστε ο θυμός και η αγανάκτηση να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη ανατροπής»

Στον Real FM 97,8 και τους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Δ. Μάντζος επανέλαβε ότι «είναι η πολλοστή φορά που ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετείται υπεύθυνα στη δημόσια σφαίρα με αξιοπιστία και σταθερότητα σε σχέση με το μετεκλογικό σκηνικό», περιγράφοντας τα μετεκλογικά βήματα τα οποία επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής:

«Αν έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα μας έχει δοθεί η ισχυρή λαϊκή εντολή για το δεύτερο βήμα που είναι οι προγραμματικές συγκλίσεις εάν και εφόσον είναι αυτές επιτεύξιμες. Και στη συνέχεια, ακολουθούν τα πρόσωπα τα οποία πρέπει να νοηματοδοτήσουν και να συμβολίσουν την αλλαγή.

Δεν μπορείς με τα ίδια πρόσωπα των πρωθυπουργών των κυβερνήσεων και των συστημάτων εξουσίας που κόστισαν στο λαό μας τα προηγούμενα χρόνια να συμβολίσεις και να εφαρμόσεις νέες πολιτικές. Άρα το “ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας” έχει βαθύ πολιτικό νόημα».

«Είμαστε μία πολιτική δύναμη που έχει πει ορθά κοφτά τι θέλει να συμβεί. Τη διερευνητική εντολή που θα έχουμε στα χέρια μας θα την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Ούτε θα την καταθέσουμε, ούτε θα παίξουμε κρυφτούλι. Θα σεβαστούμε το δημοκρατικό σύστημα και τις εκλογές», ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Μάντζος, προσθέτοντας:

«Ακούω ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι εμείς μιλάμε για πρόσωπα και όχι για προγράμματα. Να τους θυμίσω ότι το δικό μας κόμμα έχει δημοσιευμένο και αναρτημένο πρόγραμμα 300 σελίδων για όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Να τους το στείλουμε, να το διαβάσουν ηλεκτρονικά. Think before you print».

«Τα κακά νέα και για τους μεν και για τους δε είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κάνει αυτό που κάνει πάντα από τότε που ιδρύθηκε. Πάει με τον λαό, την κοινωνία και τους πολίτες. Αυτούς ακούμε καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες. Πριν και ιδίως μετά την τραγωδία των Τεμπών».

Εξήγησε, παράλληλα, ότι «όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν θέλουν κανέναν από τους κ.κ. Μητσοτάκη – Τσίπρα» και διερωτήθηκε: «Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν εκλεγεί ούτε με την απλή αναλογική αλλά ούτε καν με τον νόμο που ο ίδιος πέρασε, θα έρθει ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να τον διορίσουν πρωθυπουργό; Αυτό είναι παρανοϊκό!».

Ερωτηθείς για τα σενάρια «αποστασίας» μετά τις εκλογές ο Δ. Μάντζος υπογράμμισε πως: «Το 2023 δεν είναι 1965. Η αποστασία ως ιστορικό φαινόμενο είναι σαν το τανγκό. Θέλει δύο. Αλλά έχει μεγάλη σημασία ποιος στέλνει στην πρόσκληση σε χορό. Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει ζηλέψει την οικογενειακή του παράδοση και θέλει μετά από πολλές δεκαετίες αυτές τις καταδικασμένες από τον λαό πρακτικές να τις φέρει ξανά στην επιφάνεια, να ξέρει ότι πλανάται πλάνην οικτράν.

Είναι βαθιά προβληματικό να θεωρεί η ΝΔ ως “ασέβεια” το να επικαλείται κανείς το Σύνταγμα και την ίδια ώρα να ισχυρίζεται ότι σέβεται τη δημοκρατία σχεδιάζοντας τεχνητές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες».

Ερωτηθείς, τέλος, για το τι θα θεωρηθεί ως επιτυχία για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επεσήμανε ότι «Εμείς δεν παγιδευόμαστε σε συνθήκες λογιστηρίου. Θέλουμε να έχουμε μία ισχυρή εντολή ώστε να εξασφαλίσουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Να γίνουμε εμείς το κανάλι ώστε ο θυμός και η αγανάκτηση να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη».

Προηγούμενο άρθροΕπιτόπια ενημέρωση από κινητή μονάδα VAN του ΤΕΒΑ την Δευτέρα 3 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος
Επόμενο άρθροΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τον ΣΥΡΙΖΑ