Δημήτρης Μάντζος: «Κάποιοι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι ζουν στη χώρα των Λωτοφάγων, κάνουν χονδρεμπόριο λωτών και μας δίνουν και market pass για να τους αγοράσουμε»

Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” για το περιστατικό με μετανάστες σε νησίδα του Έβρου τον Δεκαπενταύγουστο και την αναίρεση των σχετικών ρεπορτάζ του γερμανικού εντύπου Der Spiegel, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «η εθνική συνεννόηση και η συναίνεση χτίζονται πάνω στην ενημέρωση και στους διαύλους επικοινωνίας των πολιτικών κομμάτων. Έτσι πρέπει να κάνουμε στα ελληνοτουρκικά, με το εμπάργκο εξοπλισμών -θυμίζω το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που έχει προκαλέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι μαζί πρέπει να το επαναφέρουμε-, έτσι πρέπει να κάνουμε και όσον αφορά στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. Η Άγκυρα συστηματικά εκμεταλλεύεται ανθρώπινες ψυχές, που επιζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη μακριά από πολέμους και εστίες φτώχειας. Οι παράμετροι και οι λεπτομέρειες τέτοιων σχέσεων είναι τόσο πολύπλοκες και δυστυχώς η προπαγάνδα εκεί έξω τόσο ισχυρή, που πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είμαστε δέκα φορές προσεκτικές. Δεν το υιοθετήσαμε, γιατί ενημερωθήκαμε και δεν θέλουμε να αναπαράγουμε ψευδείς ειδήσεις».

«Θα πάμε με τους πολίτες και την κοινωνία» απάντησε ο κ. Μάντζος στο ερώτημα «με ποιον θα πάτε;».

«Σε αντίθεση με άλλα κόμματα που φτιάχνουν αφηγήματα επιστημονικής φαντασίας και δημιουργούν σενάρια -ειδικά η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ-, εμείς μένουμε στην αλήθεια. Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι ζουν στη χώρα των Λωτοφάγων, κάνουν χονδρεμπόριο λωτών και μας δίνουν και market pass για να τους αγοράσουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ τα θυμάται όλα και τα θυμάται και καλά. Θυμόμαστε ποιος πτώχευσε τη χώρα το 2009, ποιος “πείραξε” τα στατιστικά, ποιος έπληξε την αξιοπιστία της χώρας και είναι ακόμη ο Ανδρέας Γεωργίου στα δικαστήρια και ποιοι ήταν στις πλατείες και στα Ζάππεια, ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις και έκαναν βαθιές μεταρρυθμίσεις όπως η “Διαύγεια”, που τώρα είναι ένα λευκό τείχος γιατί δεν λειτουργεί. Θυμόμαστε ποιοι αγκάλιασαν την άκρα εθνο-λαϊκιστική Δεξιά και ποιοι έπληξαν τους θεσμούς της δημοκρατίας μας» κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου.

Σχετικά με την επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Μάντζος αναρωτήθηκε με νόημα: «Θέλουμε συνήγορο στον αγώνα που κάνουμε για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, τον κ. Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτοι έπληξαν την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών; Εμείς μιλάμε για ένα άλλο πολιτικό ήθος».

Ως προς την υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Μάντζος επέμεινε: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Σας υπενθυμίζω ότι από αυτό το στούντιο την επομένη της διαγραφής της κ. Καϊλή ζητήσαμε επισήμως να παραδώσει την έδρα της».

Ερωτηθείς για τον χρόνο παραίτησης του κ. Ανδρουλάκη από την Ευρωβουλή, ξεκαθάρισε: «Έχουμε ανάγκη από ισχυρή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως αποδείχτηκε στις υποκλοπές, στα εθνικά και στα ενεργειακά θέματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θα ηγηθεί του συνδυασμού μας στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών».

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τον κ. Τσίπρα
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου