Δημήτρης Μάντζος: «Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχρονικά στην όχθη του λαϊκισμού και της εξαπάτησης του ελληνικού λαού»

Στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στην έναρξη της τοποθέτησής του, ο κ. Μάντζος αναρωτήθηκε «ποιος συνέταξε τη χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να του στείλουμε ένα λουλούδι και να τον παρακαλέσουμε αν μπορεί να την εκδίδει κάθε Σάββατο, γιατί αυτή τη συσπείρωση που προκάλεσε ούτε εμείς δεν μπορούμε να την καταφέρουμε».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε στον Γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη «ποιος πτώχευσε τη χώρα το 2009, ποιο κόμμα την κράτησε μόνο του απέναντι σε όλους -εντός και εκτός Ελλάδας- μέσα στην Ευρώπη, κράτησε όρθιο τον τόπο, ζωντανή την κοινωνία και την οικονομία· και ποιοι ήταν στο Ζάππειο και έσκιζαν τα μνημόνια, γιατί πριν τα σκίσει ο κ. Τσίπρας, τα έσκισε ο κ. Σαμαράς».

Παράλληλα τόνισε ότι: «Με μία ανακοίνωση δεν μπορείς να ξαναγράψεις την ιστορία, ούτε να περιφρονείς τη μνήμη του ελληνικού λαού, τώρα το 2023. Είναι η Νέα Δημοκρατία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά στην όχθη του λαϊκισμού και της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θυμάται τι ψήφισε στο πρώτο μνημόνιο και πώς στάθηκε αξιακά στη μεγάλη περιπέτεια της χώρας, ας ρωτήσει την αδερφή του να του πει, ας ρωτήσει την κ. Μπακογιάννη να του πει ποια ήταν η υπεύθυνη στάση».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέντευξή του στον Τ/Σ ACTION 24 σχετικά με τη μετεκλογική στάση του Κινήματος, ο κ. Μάντζος σχολίασε ότι: «Ή ο κ. Ανδρουλάκης είναι η Πυθία ή κάποιοι σε αυτή τη χώρα δεν καταλαβαίνουν ελληνικά. Γιατί η δήλωση είναι ξεκάθαρη. Ναι, σε αυτήν την κρίσιμη πολιτική συγκυρία και με αυτό το εκλογικό σύστημα, το οποίο εμείς δεν στηρίξαμε όταν ήρθε, είναι ξεκάθαρο ότι μπορούν και πρέπει να υπάρξουν κυβερνήσεις ευρείας συνεργασίας. Όμως, ποιες; Αν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις, αν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει μία σημαντική εντολή στα χέρια του, ένα ισχυρό ποσοστό διψήφιο και αν υπάρχει προγραμματισμός διάλογος πάνω σε θέσεις και προτάσεις»

Σχετικά με τις ερμηνείες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Μάντζος επεσήμανε ότι: «Εμείς λέμε ότι υπάρχει μία συνταγματική μηχανική διερευνητικών εντολών. Το Σύνταγμα ορίζει πώς θα σταθούν οι πολιτικές δυνάμεις την επόμενη ημέρα. Το κάθε κόμμα θα πάρει μία διερευνητική εντολή και θα πρέπει να την τιμήσει. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα και παραδώσει την εντολή είναι δικό του πρόβλημα και δική του ευθύνη. Αν ο κ. Τσίπρας “κρατάει μούτρα” στον ελληνικό λαό που θα χάσει τις εκλογές, αν τις χάσει, είναι δικό του πρόβλημα και πρέπει εκείνος να απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Εμείς τη δική μας εντολή θα τη σεβαστούμε. Αν αυτή η δήλωση ερμηνεύεται από τη μεν Νέα Δημοκρατία ως “κλείσιμο του ματιού στην κυβέρνηση ηττημένων” ή από το ΣΥΡΙΖΑ ως δεκανίκι στη Νέας Δημοκρατίας, δεν έχουμε εμείς το πρόβλημα, το έχουν εκείνοι που κάνουν τις ερμηνείες».

Ο κ. Μάντζος απάντησε στην προσπάθεια του Γραμματέα της ΝΔ να εξομοιώσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι: «Για πολλοστή φορά άκουσα τον Γραμματέα της ΝΔ να προσπαθεί να ταυτίσει την αυθεντική Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν δεν σας βγαίνει. Τι να κάνουμε τώρα; Μία απόδειξη για παράδειγμα είναι το ιδιωτικό χρέος. Ένα κόμμα κατάφερε να προστατέψει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς απέναντι σε όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, στην πιο σκληρή τρόικα, με το νόμο 3869/2010, το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε επαναφέρει με τροπολογία τον Νοέμβριο και καλώ τα κόμματα σας να τη μελετήσουν -την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς που έρχονται με 50.000 αναρτήσεις φέτος».

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Μαρινάκη τον κάλεσε: «Να μας πείτε πόσα δώσατε σε απευθείας αναθέσεις. Αν δεν μπορείτε εσείς να μας το πείτε, μας το λέει η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ότι έχετε σπάσει κάθε ρεκόρ σε απευθείας αναθέσεις. Να μας πείτε ποιες είναι οι 68 επιχειρήσεις που πήραν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Και να μας πείτε πόσο αμείβονται οι νέοι εργαζόμενοι και τι σχέσεις εργασίας έχουν. Μήπως το 55% αμείβεται κάτω 450 ευρώ;»

Προηγούμενο άρθροΟ Βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας στην κοπή πίτας της ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων
Επόμενο άρθροΧρ. Σπίρτζης: Όταν σπάσουν την πολιτική τους αφωνία για τη Greek Mafia οι κ.κ Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος ας απαντήσουν και για την υπόθεση Αγιαβέφε