Δημήτρης Μάντζος: «Επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας χωρίς ενσυναίσθηση»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μιχαλέλη και Αμαλία Κάντζου μίλησε την Κυριακή (05/03) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ο Δ. Μάντζος σημείωσε ότι μόνο καλό δεν προσφέρει η τοξικότητα στη δημόσια συζήτηση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η οργή του κόσμου είναι ένα δίκαιο συναίσθημα, που πρέπει όμως να διοχετευθεί στα σωστά κανάλια, σε ενεργητική συμμετοχή στην ανατροπή όλων των συσχετισμών, όλων των αδιεξόδων. Όχι με το συλλήβδην δόγμα “όλοι ίδιοι είναι”. Αυτό σπάει με δικαιοσύνη, ειλικρίνεια, αυτοκριτική και ανάληψη πραγματικής ευθύνης».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «κάποιοι, μέσα από την αλαζονεία και την έλλειψη ενσυναίσθησης που τους διακρίνει, νομίζουν ότι πρωταγωνιστούν σε αμερικανικό πολιτικό θρίλερ ή ότι συμμετέχουν σε κάποιο σεμινάριο πολιτικής επικοινωνίας. Δεν μπορείς, μετά από ένα προκατασκευασμένο διάγγελμα, να έρχεσαι με μία έκθεση ιδεών και να κάνεις μία επιφανειακή αναδίπλωση από όσα είπες πριν από πέντε ημέρες, επιμένοντας όμως στον πυρήνα της διάχυσης των ευθυνών σε όλους τους άλλους».

«Εμείς πλέον ως λαός δεν θέλουμε άλλα ευχάριστα λόγια, αλλά δυσάρεστες αλήθειες και απαντήσεις. Τι έκανε το Υπουργείο Υποδομών; Τι έκανε ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων; Πόσες φορές έκλεισε ο Υπουργός την πόρτα στους εργαζόμενους όταν του έλεγαν ότι έρχεται το ατύχημα; Τι έχει συμβεί για να ακούμε σήμερα εργαζομένους να μας λένε ότι το 2010 τα τρένα λειτουργούσαν καλύτερα από το 2023;», διερωτήθηκε ο Δ. Μάντζος και συνέχισε:

«Αλήθεια, τι θα έλεγε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, την επομένη του δυστυχήματος αν αυτό δεν είχε συμβεί; Τι του είχαν γράψει να μας πει; Ότι όλα είναι καλά καμωμένα;».

Υπενθύμισε, παράλληλα, την ειδική εκδήλωση της ΝΔ για τον σιδηρόδρομο τον Μάρτιο του 2019 ρωτώντας «τέσσερα χρόνια μετά, τι ακριβώς έχουν κάνει; Έχουν συνειδητοποιήσει πόσες ημέρες, πόσους μήνες κυβερνούν; Αυτό είναι μία πολλοστή ηχηρή αποτυχία του μοντέλου διακυβέρνησης του επιτελικού κράτους».

«Ο Πρωθυπουργός, πέντε μέρες μετά, λέει μία συγγνώμη για όλους, και τους προηγούμενους. Θυμάται ότι υπάρχει μία Βουλή που μπορεί να συστήσει μία εξεταστική επιτροπή και δεν μπαίνει στον πειρασμό να προδικάσει το αποτέλεσμά της όπως έκανε, δυστυχώς, με την επιτροπή που συγκρότησε ad hoc ελέγχοντας για ανθρώπινο σφάλμα», σημείωσε ο κ. Μάντζος και κατέληξε:

«Ο Πρωθυπουργός σύρεται σε μία επιφανειακή μετατόπιση όσον αφορά στο ανθρώπινο σφάλμα, κάτω από τον καταιγισμό της κριτικής. Αυτή η υπαναχώρηση, που δεν μαζεύεται πια μέσα σε τόσες μέρες, είναι άλλη μία επικοινωνιακή διαχείριση ανθρώπινης τραγωδίας. Είναι η αντίδραση ενός επικοινωνιακού μηχανισμού που δεν έχει καμία κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση».

Προηγούμενο άρθροΚυριακή της Ορθοδοξίας στο Λονδίνο
Επόμενο άρθροΣάββατο 11 Μαρτίου: Οι ”Μαγικές καστανιές” του Αλέξανδρου Ακριτίδη στην Αλεξάνδρεια από τους ”Θεατρομπόμπιρες”