Δημήτρης Μάντζος: «Δηλαδή τι Περιμένει ο κ. Μητσοτάκης; Να Τον Διορίσουμε Εμείς Πρωθυπουργό;»

Στην εκπομπή «ONEMagazine» του τηλεοπτικού σταθμού ONEChannel με τη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

 

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη για την επιλογή πολιτικού προσώπου στο πρόσωπο του πρωθυπουργού σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας, ο Δ. Μάντζος τόνισε πως «είναι μία θέση την οποία έχουμε εκφράσει εξαρχής και στην οποία είμαστε σταθεροί και αξιακά προσηλωμένοι. Δεν υποχωρούμε. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που η αξιοπιστία και η σταθερότητα ενός πολιτικού προκαλεί τόση έκπληξη. Και, μάλιστα, μου κάνει εντύπωση που αντιδρά το πολιτικό σκηνικό του fake δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που ένας πολιτικός αρχηγός, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, πιστεύει στα λόγια του».

Εκτίμησε ότι «εκεί έξω στους δρόμους υπάρχει διάχυτος θυμός, ο οποίος ουσιαστικά συμπυκνώνεται σε μία φράση: Ως εδώ! Αρκετά πια, αλλαγή σελίδας. Τη νέα σελίδα του βιβλίου της ιστορίας μας, όμως, δεν μπορούν να τη γράψουν οι ίδιοι, παλιοί συγγραφείς. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και πολιτικού ήθους. Να μιλήσουμε για την εξουσία, όχι ως λάφυρο ή ιδιοκτησία, αλλά ως μία ιστορική πολιτειακή ευθύνη. Να μιλήσουμε για ανανέωση που δεν θα είναι απλώς ηλικιακή ή επικοινωνιακή αλλά πραγματική. Ανανέωση παραδείγματος, του πώς κάνουμε πολιτική στην πατρίδα μας. Εμείς αυτό ως μήνυμα έχουμε εισπράξει από την Κοινωνία και προσπαθούμε να το μετουσιώσουμε σε πράξη με το πρόγραμμά μας.Ένα πρόγραμμα για διαφάνεια, αξιοκρατία, δίκαιη πράσινη ανάπτυξη και μείωση ανισοτήτων».

«Εμείς δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτό που επιβάλλει η συγκυρία και το Σύνταγμα. Μιλούμε με τους πολίτες και την κοινωνία με το πρόγραμμά μας και ζητούμε ισχυρή εντολή με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές. Αν το έχουμε, θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω στο πρόγραμμά μας. Και αν το έχουμε και αυτό θα μιλήσουμε για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και των υπουργών», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και εξήγησε:

«Οι πολίτες εκεί έξω δεν αγωνιούν για το πολιτικό μέλλον ή παρόν του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Θέλουν αλλαγή και επίλυση προβλημάτων εδώ και τώρα. Υπάρχει από τη μία πλευρά η κυβερνησιμότητα και η σταθερότητα και από την άλλη η στασιμότητα. Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα. Δεν μπορούν το βαθύ και αναχρονιστικό κράτος να το αντιμετωπίσουν εκείνοι οι οποίοι το έχουν εργαλειοποίησει και ταυτιστεί μαζί του και το βλέπουν στον καθρέφτη τους».

Ο Δημήτρης Μάντζος κατηγόρησε, παράλληλα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «παροιμιώδη παραλογισμό», καθώς φαίνεται πως αυτήν τη στιγμή «αγωνιά μπροστά στη διαφαινόμενη απώλεια αυτοδυναμίας και την ήττα του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητάει από εμάς να τον διορίσουμε πρωθυπουργό. Ο αρχηγός του κόμματος που έχει πει “θα καταθέσω τη διερευνητική εντολή μόλις την παραλάβω για να κάψω το εκλογικό σύστημα της πρώτης Κυριακής” καλεί εμάς να τον διορίσουμε πρωθυπουργό. Δηλαδή τι περιμένει ο κ. Μητσοτάκης; Να πάρουμε εμείς την εντολή και να του πούμε “ελάτε κ. Μητσοτάκη, πάρτε τώρα την εξουσία και την κυβέρνηση”;».

Εξηγώντας το γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει για σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, ο Δ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «οι πρώτες εκλογές θα αποτυπώσουν ένα νέο πολιτικό συσχετισμό. Ο άγνωστος Χ δεν είναι ο πρωθυπουργός, αλλά ο πολιτικός συσχετισμός και το αποτέλεσμα των εκλογών. Όποιος τη δική του μικροπολιτική η μικροκομματική ανησυχία τη μετουσιώνει με αντισυνταγματική επιχειρηματολογία σε εκβιασμό εις βάρος του λαού, θα το πληρώσει στην κάλπη».

«Η ΝΔ μας καταλόγισε τις προηγούμενες ημέρες αλαζονεία. Αν όμως κάποιος αποπειράται να εκβιάσει τους πολίτες και να νοθεύσει τη λαϊκή ετυμηγορία πριν καν αυτή εκφραστεί, είναι η ίδια η ΝΔ που επισείει τον κίνδυνο της αστάθειας. Είναι οι ίδιοι που αδιαφορούν και αγνοούν τα μηνύματα των πολιτών, είναι οι ίδιοι που μεταφράζουν την οργή του κόσμου σε αίτημα για αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη. Είναι ο αλαζόνας πρωθυπουργός που καλεί τους πάντες να αλλάξουν όλα γύρω του, αρκεί να μη χρειαστεί να αλλάξει ο ίδιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφορικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25, ο κ. Μάντζος επανέλαβε ότι «μία πολιτική η οποία παίζει στα ζάρια την οικονομική, νομισματική και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν είναι για εμάς προοδευτική. Ορθά-κοφτά».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «η αλλαγή πολιτικού ήθους και πολιτικών προσώπων που θα διαχειριστούν το καλό της πατρίδας μας είναι μία πολιτική που μας εκφράζει όλους στο ΠΑΣΟΚ. Οποιαδήποτε διαφορά ή αισθητή απόκλιση από την κοινή περπατησιά μας προκαλεί μία ιδιαίτερη παραδοξότητα».

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα για τη δράση διενέργειας Rapid Tests στο Δήμο Αλεξάνδρειας την εβδομάδα 27 έως 31 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΠΟΦΕΕ: Αίτημα επαναλειτουργίας της πλατφόρμας δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών ακινήτων προς τους ΟΤΑ