Δημήτρης Μάντζος: Αντιδημοκρατικές είναι οι υποκλοπές και οι επιθέσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές

Στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο Δ. Μάντζος τόνισε: «Τι σημαίνει αξιοπιστία; Να λες τα ίδια και να πιστεύεις τα ίδια με σταθερότητα.

Τι σημαίνει θεσμική συνέπεια; Να εφαρμόσεις και να σέβεσαι το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Τι σημαίνει ενσυναίσθηση; Κάτι που συμβαίνει εκεί έξω στους δρόμους της οργής, του θυμού, της αγανάκτησης, να το ακούς, να το νιώθεις, να το κατανοείς και να πράττεις αναλόγως. Μην έχεις κλειστά τα αυτιά και αγνοείς το αίτημα για αλλαγή.

Τι σημαίνει αλαζονεία; Αλαζονεία είναι το αίτημα για αλλαγή να αισθάνεσαι ότι δεν αφορά εσένα, αφορά σε όλους τους άλλους εκτός από εσένα όπως κάνει ο κ. πρωθυπουργός.

Τι σημαίνει εκβιασμός; Εκβιασμός σημαίνει να απειλείς έναν ολόκληρο λαό και μία ολόκληρη χώρα με την αστάθεια την οποία εσύ θα προκαλέσεις στο τέλος της ημέρας».

Επέκρινε τον Γραμματέα της ΝΔ για τις δηλώσεις του περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Αντιδημοκρατικό δεν είναι να λες στους πολίτες ότι έχουν τη δύναμη με τη ψήφο τους να ανατρέψουν τα αδιέξοδα ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ και δημιουργώντας τις συνθήκες για προγραμματικές συγκλίσεις και μία κυβέρνηση αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αντιδημοκρατικό είναι να έχεις ένα συγκεντρωτικό κράτος που στον πυρήνα του δημιουργεί και περιθάλπει ένα σύστημα υποκλοπών και παρακολουθήσεων των πολιτικών αντιπάλων, των δημοσιογράφων και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντιδημοκρατικό είναι να διασύρεις τη χώρα σου διεθνώς αρνούμενος να δεις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών αυτής της χώρας. Αντιδημοκρατικό είναι να έχεις υπουργούς που επωνύμως επιτίθενται σε επικεφαλείς Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν είναι αντιδημοκρατικό να εφαρμόζεις το Σύνταγμα. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα μας δώσει δικαίωμα να πετύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω στις δικές μας θέσεις. Εμείς για να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα έχει τη στήριξη μας και τη συμμετοχή μας, πρέπει αυτή να στηρίζεται στις αρχές μας και στις ιδέες μας».

Ο Δημήτρης Μάντζος απέρριψε την ονοματολογία και επισήμανε: «Βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο και η οποιαδήποτε ονοματολογία περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία πριν καν αυτή εκφραστεί» και εξήγησε τα τρία στάδια που είναι σημαντικά για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις πιθανές συνεργασίες. «Πρώτον, ισχυρή εντολή με ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Δεύτερον, προγραμματική σύγκλιση πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο έχουμε καταθέσει. Τρίτον, επιλογή προσώπων που θα εγγυηθούν, θα εμπεδώσουν και θα συμβολίσουν, θα νοηματοδοτήσουν το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης που έχει ανάγκη ο τόπος μας, όχι του ΠΑΣΟΚ».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση ΔΣ Ομίλου Φίλων Θεάτρου & Τεχνών με τον Δήμαρχο Βεροίας
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Αλέξάνδρειας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου