Δημήτριος Μιχαηλίδης: Τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκόμων Αττικής

Το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιουνίου 2019, ο Μελισσοκομικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού «το ΚΕΝΤΡΙ», θα υλοποιήσει εκπαίδευση Μελισσοκομίας στην Ανάβυσσο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου (Μ. Αλεξάνδρου & Κρήτης 1).

Η εκπαίδευση θα είναι τριήμερη, συνολικής διάρκειας 15 ωρών ταχύρρυθμη  στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του ΥΠΑΑΤ Μέτρο 1.3 και θα πραγματοποιηθεί στις 18-19-20 Ιουνίου 2019 τις απογευματινές ώρες (16.00 -21.00), στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος μελισσοκόμοι, κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

Μελισσοκόμοι που δεν έχουν μελισσοκομικό βιβλιάριο, δύναται να παραστούν στην εκπαίδευση, σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από ενδιαφερόμενους κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

  • Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου
  • -Εθνική και κοινοτική νομοθεσία (Πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας, άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό, κλπ)
  • -Τυποποίηση, Εμπορία & Προώθηση
  • Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων

Εισηγητής θα είναι ο κ Ανδρέας Μπέκας, Τεχνολόγος Γεωπονίας MSc

Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν 30 άτομα και για το λόγο αυτό για την επιλογή των συμμετεχόντων  θα τηρηθεί  η σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 17 Ιουνίου, με την κατάθεση του Μελισσοκομικού βιβλιαρίου στον Περιβαλλοντικό –Μελισσοκομικό Σύλλογο «το ΚΕΝΤΡΙ». Πληροφορίες στο τηλ. 698 007 2339.

Τις πληροφορίες τις αντλήσαμε από Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Μελισσοκομικού Συλλόγου Σαρωνικού «Το ΚΕΝΤΡΙ» (πρόεδρος κ Παναγιώτης Βελισσάριος, Γραμματέας κ Προκόπης Ακρίβος-6999936775) για την εκπαίδευση Μελισσοκόμων στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ. Κ. Αναβύσσου, το τριήμερο 18-20 Ιουνίου 2019