Η δημιουργία ιδιωτικών ΚΤΕΟ εντός πόλεων θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Η δημιουργία ιδιωτικών ΚΤΕΟ εντός πόλεων θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τα ήδη υφιστάμενα ΚΤΕΟ. Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) ο οποίος επισημαίνει ότι «είναι βέβαιο ότι η ελεύθερη εγκατάσταση των ΚΤΕΟ σε προνομιακές θέσεις στα κέντρα των πόλεων θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό, έναντι των ήδη υφισταμένων εγκαταστάσεων και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την προσφορά, με αποτέλεσμα η ποιότητα των ελέγχων στα ΚΤΕΟ να υποτιμηθεί ακόμη περισσότερο».

Σήμερα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 170 ιδιωτικά ΚΤΕΟ, εκ των οποίων τα 40 στην Αθήνα. «Η υπερπροσφορά μονάδων ιδιωτικών ΚΤΕΟ σε σχέση με τα ελεγχόμενα οχήματα, έχει οδηγήσει σε πολύ χαλαρούς ελέγχους, καθώς τυχόν αυστηρή εφαρμογή των τεχνικών απαιτήσεων θα οδηγούσε σε μείωση της “δουλειάς” και άρα σε οικονομικό αδιέξοδο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών στη χώρα μας τα ποσοστά απόρριψης στα ΚΤΕΟ στα επιβατικά είναι 4,7% (ή στα ταξί 4,6%), ενώ στην Γερμανία τα αντίστοιχα ποσοστά βρίσκονται κοντά στα 33,6%.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚαι οι μέδουσες κοιμούνται (άρα μπορούν να πιαστούν στον ύπνο)!
Επόμενο άρθροΤο 86% οδηγεί αυτοκίνητο με “λανθασμένο” χρώμα για την προσωπικότητά του