Για ακόμη μια φορά το τμήμα Θεατρικής Δημιουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρεας με το θίασό του “Σκηνοβάτες”, παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία την θεατρική παράσταση ” Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ”, στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πλατέος, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου.
Το αξιόλογο αυτό έργο του Δημήτρη Μπόγρη.
σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γωνιάδη παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τα μέλη του θιάσου, ενθουσίαζοντας τους θεατές με τις ερμηνίες τους και φυσικά… καταχειροκροτήθηκαν. Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί και αύριο Κυριακή 22 Απριλίου στις 18:00 & 20:30.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η Δράκαινα γράφτηκε το 1928 και τιμήθηκε με το Κοτοπούλειο Βραβείο. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της νέας ελληνικής δραματουργίας και ανέβηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουαρίου του 1928, με την Μερόπη Ροζάν, τον Αλέξη Μινωτή, την Σοφία Βερώνη και τον Νίκο Ροζάν.
Ο Δημήτρης Μπόγρης στη Δράκαινα αποκαλύπτει τη ζωή ενός χαρακτήρα πολυσύνθετου, παράξενου και πρωτότυπου, τον καλύτερο αυτού του είδους.
Η Δράκαινα είναι μια σκληρόψυχη καλοστεκούμενη χήρα. Όμως βαθιά μέσα της κρύβεται ένα μυστικό. Ο ανικανοποίητος έρωτας για έναν άντρα που αγάπησε πριν αναγκαστεί να τον εγκαταλείψει και να υποταχθεί. Ο πατέρας της είχε διαπράξει ένα έγκλημα. ΄ Ένας άντρας που είδε την πράξη του, για να μην τον καταδώσει τον εκβίασε και ως αντάλλαγμα ζήτησε να παντρευτεί την κόρη του, την Δράκαινα. Η ζωή που δεν έζησε, ο ασφυκτικός κλοιός που την έπνιγε, γιγάντωσαν μέσα της τον φθόνο και το μίσος για την ευτυχία κάθε άλλου ανθρώπου. Δεν δείχνει παρά άσπονδο μίσος ακόμα και για τα παιδιά της. Κατέστρεψε τον αρραβώνα του ενός γιου της, προσπαθεί να διαλύσει το γάμο του άλλου και να ενσταλάξει την έχθρα ανάμεσά τους.
Η Δράκαινα είναι μια σκληρόψυχη γυναίκα, μια φύση βάναυση, πανούργα ανελέητη, που αλλάζει χαρακτήρα και μεταβάλλεται, τελικά συμβιβάζεται καθώς δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει ως το τέλος το πνεύμα της καταστροφής, λυγίζει, νικιέται, εξομολογείται το μυστικό της τραγωδίας της ζωής της και απολυτρώνεται.
Δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί παρακάτω: