Δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ. Μανταλένας Παπαδοπούλου για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την καταστροφή της Σμύρνης

Μανταλένα Παπαδοπούλου Mantalena

«Η αμετροέπεια του κ. Ερντογάν ξεπέρασε τα όρια. Σε πείσμα των προκλητικά ανιστόρητων και απαράδεκτων δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου για την καταστροφή της Σμύρνης, η Ιστορία δεν διαστρεβλώνεται και δεν παραχαράσσεται.

Η Ιστορία, δηλαδή, οι αυθεντικές μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τα δραματικά γεγονότα και τα εξιστόρησαν, και όχι η προεκλογική κωμωδία του κ. Ερντογάν, έχει καταγράψει τον βανδαλισμό της Σμύρνης από τον τουρκικό στρατό, όπως επίσης κατέγραψε τις γενοκτονίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού, των Ποντίων και των Αρμενίων.

Καλά θα κάνει ο κ. Ερντογάν να μην προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μνήμη προκειμένου να παίξει τα προεκλογικά μικροπολιτικά παιχνίδια του. Γιατί η Ιστορία ενίοτε εκδικείται».

Προηγούμενο άρθροΗ Θεανώ Φωτίου σε δομές αλληλεγγύης στη Φλώρινα και τη Βέροια
Επόμενο άρθροΣτα εγκαίνια των νέων δομών της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» σε Βέροια και Βεργίνα συμμετείχε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος – Επίσκεψη και στην 4η FRESKON στη Θεσσαλονίκη