Δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ. Μανταλένας Παπαδοπούλου για την Πρωτομαγιά

«Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων που είχαν στόχο την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους και την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως αρμόζει σε μια ανεπτυγμένη και δημοκρατική κοινωνία.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει εφέτος με την κορύφωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για την έξοδο από την ύφεση και την επιτροπεία και την ταχύτερη επιστροφή στην ανάπτυξη, παράλληλα με την προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς δεν είναι άλλο από τον αγώνα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Αγώνα για την οριστική ρύθμιση του χρέους, ζήτημα που αποτελεί κομβική και αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση ζωτικών επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την επαναφορά στην ανάπτυξη. Αγώνα για την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Αγώνα για την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με γνώμονα το πρόγραμμά μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα και για τη δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας. Τώρα που η Ελλάδα δίνει την πιο κρίσιμη μάχη για να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση, αυτό είναι το χρέος μας. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη, η πιο πιεστική πρόκληση που έχουμε όλοι μπροστά μας».

Προηγούμενο άρθροΜειωμένος ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη για όσους πίνουν πολλούς καφέδες, εσπρέσο και καπουτσίνο, σύμφωνα με ελληνο-ιταλική έρευνα
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν τα παράπονα και οι καταγγελίες στον Συνήγορο του Καταναλωτή το 2016 – Οι περισσότερες αναφορές αφορούσαν τράπεζες και δάνεια