Δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς

Μανταλένα Παπαδοπούλου Mantalena

«12 Οκτωβρίου 1944, ημέρα Πέμπτη. Ύστερα από 1264 μέρες Κατοχής η Αθήνα είναι και πάλι ελεύθερη. Οι Γερμανοί υποστέλλουν τη σημαία τους από την Ακρόπολη στις 9:45 το πρωί της 12ης Οκτωβρίου. Πριν ακόμα οι τελευταίοι Γερμανοί εκκενώσουν την πόλη, ο αθηναϊκός λαός ξεχύνεται στους δρόμους σε ένα αυθόρμητο ξέσπασμα και η Αθήνα κατακλύζεται από ελληνικές σημαίες.

Ημέρα ιστορικής μνήμης για τους Έλληνες η σημερινή καθώς συμπληρώνονται σήμερα 72 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η 12η Οκτωβρίου 1944 είναι μια ιστορική ημέρα την Πατρίδα μας, μια ημερομηνία ορόσημο για τους ηρωικούς και αιματηρούς αγώνες των Ελλήνων.

Ένας άλλος άνεμος έπνευσε για την Ελλάδα και την Ευρώπη εκείνη την ημέρα. Ένας άνεμος Ελευθερίας που σήμανε το τέλος της αδυσώπητης γερμανικής Κατοχής και την απαρχή του τέλους του ναζισμού σε όλη την Ευρώπη.

Τιμούμε τη 12η Οκτωβρίου 1944 ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Υποκλινόμαστε στους ηρωικούς αγώνες και τις αιματηρές θυσίες των προγόνων μας που αντιστάθηκαν στον Γερμανό κατακτητή».

 

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 13 Οκτωβρίου 2016 – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΟι συμβολαιογράφοι ζητούν νομοθετικά μέτρα για τους πλειστηριασμούς