Διήμερη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Μπένζαμιν Γκαντζ στην Ελλάδα – Συνάντηση με τον Ν. Παναγιωτόπουλο

Με τον ομόλογό του υπουργό ‘Αμυνας και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Γκαντζ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σήμερα 17 και αύριο 18 Νοεμβρίου, θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού ‘Αμυνας, περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας καθώς και κοινές δηλώσεις Τύπου.

Η επίσκεψη, προστίθεται στην ανακοίνωση, παρέχει την ευκαιρία να επαναβεβαιωθεί η  σημασία των ισχυρών, διαχρονικών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και της στρατηγικής αμυντικής σχέσης τους, για την ασφάλεια και την άμυνα των δύο χωρών, αλλά και την σταθερότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να υπογραμμιστεί το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και η κοινή θέληση Ελλάδος – Ισραήλ να προχωρήσουν μαζί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους και να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Έμφαση στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων της Καλαμάτας

Αναμένεται, επίσης, να τονιστεί η σπουδαιότητα του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, που ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια.

Εξάλλου, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ), ενημέρωση, αναφορικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου, του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων.

Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα θα αναβαθμίσει την πτητική εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Σύγχρονα πτητικά μέσα, νέες εγκαταστάσεις προσομοιωτών πτήσεως και συντήρησης αεροσκαφών, εγγυώνται την υψηλού επιπέδου βασική, προκεχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων μας.

Η υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι η εγγύηση για την αναβάθμισή του σε ένα Διεθνές Κέντρο που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για άλλες Αεροπορίες για την εκπαίδευση των πιλότων τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΟ Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε ότι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν ουκρανικός – σφοδρές μάχες στο Ντονέτσκ
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Νέο κύμα ρωσικών πληγμάτων, ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν ουκρανικές εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου