Διαβεβαίωση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης

Τη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έδωσαν σήμερα το μεσημέρι οι νέοι  Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, Παραμυθίας Σεραπίων και Φλωρίνης Ειρηναίος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος της 9ης Ιουλίου 1852, καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν Αρχιερείς στην αρχιερωσύνη τους οι δε άλλοι κληρικοί στην ιερωσύνη τους.

Μητροπολίτες Παραμυθίας κ. Σεραπίων, Φλωρίνης κ. Ειρηναίος και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος

Κατά την Διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αρχιερέας θέτει το δεξί του χέρι στο στήθος και δίνει την υπόσχεση ότι θα τηρεί τους «Ιερούς Κανόνες» και τους νόμους του Κράτους. Η διαβεβαίωση, έχει ως εξής:

«Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιεροσύνη μου ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνας και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΝοιάζεται η Αριστερά για το περιβάλλον; – Γράφει ο Μιχάλης Δεμερτζής
Επόμενο άρθροΓύρω μας υπάρχουν τουλάχιστον 23.000 αρρωστημένοι και επικίνδυνοι – Γράφει ο Γιάννης Καφάτος