Διακοπή Νερού Nησέλι Αύριο και Παγκόσμια Ήμερα Νερού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 22/03/2023 ημέρα     Τετάρτη  και ώρα από 09:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ  ο συνοικισμός Νησελίου  δεν θα έχει νερό λόγω αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης  από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

   Η 22α Μαρτίου, αποτελεί αναμφίβολα, ημερομηνία ορόσημο  αφού στη συνδιάσκεψη του Ο.Η.Ε., στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992 με θέμα το Περιβάλλον, ορίστηκε η 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

    Στατιστικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η χρήση του νερού στη χώρα μας έχει ως εξής:

  • Το 80% του νερού καταναλώνεται για χρήση στη γεωργία και από αυτό το 60% χάνεται με την μορφή εξάτμισης
  • Το 11% του νερού καταναλώνεται για χρήση στη βιομηχανία και μόλις
  • Το 9% του νερού καταναλώνεται ως πόσιμο

    Λαμβάνοντας υπόψη, τα προαναφερόμενα στατιστικά στοιχεία και το γεγονός ότι ενώ για καθένα από εμάς, απαιτείται η χρήση το πολύ 120 λίτρων νερού ημερησίως, εντούτοις εμείς καταναλώνουμε κατ’ ελάχιστο 200 λίτρα νερού ημερησίως, αποδεικνύει πως στη χώρα μας η σπατάλη του νερού είναι τεράστια.

    Είναι λοιπόν κοινό χρέος όλων μας, να διασφαλίσουμε την επάρκεια του φυσικού αγαθού αυτού που λέγεται και «λευκός χρυσός», με την αποφυγή της σπατάλης του και την ορθολογιστική χρήση του.

   Το σημαντικό επιτελικό στόχο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, με την  διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της επάρκειας καθαρού και υγιεινού νερού  κλήθηκαν να εκτελέσουν με το νόμο 1069/1980 όλες οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης της χώρας ,και αποδεικνύουν συνεχώς πως πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινούνται, υλοποιώντας εδώ και χρόνια  με επιτυχία, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

   Δεν υφίσταται λόγος λοιπόν και είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, το οποίο είναι πηγή ζωής, κοινή περιουσία όλων μας και οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξή της.

Εκ της ΔΕΥΑ Αλ.

Τόκας Σωτήριος

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Προηγούμενο άρθροΟστεοπόρωση: Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος της σιωπηλής νόσου
Επόμενο άρθροΕΕΠΦ – Πάγκοσμια Ημέρα Δασοπονίας 21 Μαρτίου 2023