Δεν θα μας λείψει ο μοιραίος Κουβέλης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πάει κι ο Κουβέλης. Οι πληροφορίες χθες ανέφεραν ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο  Τσίπρας, αφού τον χρησιμοποίησε για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, αφού τον  ξεζούμισε με χυδαίο τρόπο (τον έβαλε… αναπληρωτή του Καμμένου κι έπειτα υπουργό Ναυτιλίας, του τελευταίου τη τάξει υπουργείου) τον πέταξε κι εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ. Έβαλε τον… Θεοχαρόπουλο, τον Κουίκ, τον Παπαχριστόπουλο αλλά όχι τον μπάρμπα Φώτη- Φανούρη! Θα πείτε: Μα και να τον έβαζε στα ψηφοδέλτια, θα τον ψήφιζε κανένας;  Σωστό. Μα άλλο να σε στέλνει στα τσακίδια η κοινωνία κι άλλο ο Τσίπρας…

Ο Κουβέλης αποτελεί μια τραγική προσωπικότητα για την Ελλάδα, ενώ συγχρόνως είναι η επιτομή της «πουτανίζουσας Αριστεράς», του καιροσκοπισμού και της ανικανότητας.

Μοιραίος και τραγικός για την Ελλάδα. Ενώ στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά/ Βενιζέλου απολαμβάνοντας όλα τα οφέλη της εξουσίας, αποφάσισε να φύγει (Ιούνιος 2013) από τη συγκυβέρνηση εξ αιτίας της… ΕΡΤ. Φυσικά, τα περισσότερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ έμειναν στις κυβερνητικές καρέκλες. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός «πουτανίζουσα Αριστερά»!

Λίγο αργότερα, του μεταφέρθηκε πρόταση να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν απαντούσε θετικά, η χώρα θα συνέχιζε την πορεία της σε τροχιά ανάπτυξης, θα έβγαινε από τα μνημόνια και θα γλίτωνε (σε πρώτη φάση τότε) από τη λαίλαπα Τσίπρα- Βαρουφάκη- Καμμένου που ακολούθησε. Μικρός, άβουλος και μοιραίος  δεν απάντησε θετικά. Συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, καταψήφισε τον Σταύρο Δήμα κι οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και τον Τσίπρα στην εξουσία. Η δε ΔΗΜΑΡ που ηγείτο, «μαυρίστηκε» και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Λίγα χρόνια πριν, τον είχαν «μαυρίσει» κι εντός ΣΥΡΙΖΑ στην διαπάλη του με τον Τσίπρα για την ηγεσία, οπότε πήρε το σαρκίο του κι έφυγε για να φτιάξει τη ΔΗΜΑΡ. Στην αρχή έδωσε την εικόνα μιας Αριστεράς σύγχρονης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και φιλελεύθερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Μα Κουβέλης και σύγχρονο δεν ταυτίζονται. Είπαμε: Μικρός, μοιραίος κι άβουλος.

Όταν απέτυχε να εκλεγεί το 2015, άρχισε με δηλώσεις του να υμνεί τον Τσίπρα. Τον άνθρωπο με τον οποίο αγωνίστηκε για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!!! Ουσιαστικά ικετεύοντας για μια καρέκλα. Κι οι ικεσίες του έλαβαν σάρκα και οστά. Στις αρχές του 2018, με απόφαση του Τσίπρα, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας, έγινε αναπληρωτής του Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας. Ο Τσίπρας ουσιαστικά τον έφτυσε, αλλά ο Κουβέλης πήγε στο Πεντάγωνο κι έκανε το γιουσοφάκι του Καμμένου. Κι αργότερα, Στον τελευταίο ανασχηματισμό, τον έστειλε στο Ναυτιλίας. Στο τελευταίο τη τάξει υπουργείο…

Ο Φώτης Κουβέλης από εκεί που ήταν συγκυβερνήτης κι  είχε πρόταση να είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πια στα αζήτητα της πολιτικής και στα σκουπίδια της ιστορίας. Απών από τις εκλογές, απών από κάθε συζήτηση για τις εξελίξεις μετά από αυτές. Απών από το προσωπικό ή κοινωνικό υποσυνείδητο.

Δεν θα λείψει σε κανέναν…

Προηγούμενο άρθροΑντ. Καλογερόπουλος: Οι Έλληνες και οι ειδήσεις στο διαδίκτυο, μια ιδιαίτερη περίπτωση
Επόμενο άρθροΒουλευτικές εκλογές: Όταν οι εκλογείς έριχναν «δαγκωτό» και «μαύριζαν» υποψηφίους
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.