«Δεν πληρώνω» και επένδυση στην οργή! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όταν ξέσπασε η πανδημία, το 2020, η παγκόσμια οικονομία βυθίστηκε σε ύφεση. Κάτι τα μέτρα που είχαν ληφθεί, κάτι η αβεβαιότητα προκάλεσαν τριγμούς παγκοσμίως κι οι επιχειρήσεις κλυδωνίστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μα εδώ, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ο Αλέξης Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με σχεδόν όλη την υπόλοιπη λαϊκίστικη αντιπολίτευση προέβλεπαν έκρηξη ανεργίας και λουκέτα, ενώ χαρακτήριζαν την ύφεση ως … έργο Μητσοτάκη.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία  κι η ενεργειακή κρίση δημιούργησε τεράστια ζητήματα στην παγκόσμια κοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για… ρήτρα Μητσοτάκη, ενώ επιδόθηκε και στη συνήθη πλειοδοτική πολιτική αντιπολίτευση. Με άλλο ένα ψέμα, αφού η εξαγγελία Μητσοτάκη ήταν για αναδρομική ελάφρυνση έως 600 ευρώ κι ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε  ότι ο πρωθυπουργός έταξε «600 ευρώ σε κάθε καταναλωτή». Δηλαδή, με μια ακόμη ταχυδακτυλουργία ο Αλέξης Τσίπρας εξαφάνισε το «έως» από τα λόγια του Μητσοτάκη και διαστρέβλωσε όσα ανέφερε, προκειμένου να ασκήσει αντιπολίτευση για να τον ακούσουν μόνο όσοι δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να μάθουν.

Αυτά και πολλά πολλά άλλα, δείχνουν και πάλι ένα χαρακτηριστικό δεδομένο για τον Αλέξη Τσίπρα: Ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους καθήλωσης, αμηχανίας αν όχι κι απελπισίας.  Κι επενδύει και πάλι στην οργή τμημάτων της κοινωνίας. Άλλωστε για την Αριστερά η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία, όπως έχει τονίσει κι η κυρία που πολλοί τη «βλέπουν» ως διάδοχο του Τσίπρα.

Κι ενώ λοιπόν σε όλον τον κόσμο συμβαίνουν τεκτονικές αλλαγές εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των αφρόνων ενεργειών της Ρωσίας, ενώ η παγκόσμια οικονομία πλέει σε αχαρτογράφητα νερά, ενώ οι βόμβες Πούτιν πλήττουν τις οικονομίες πλούσιων και φτωχών χωρών, ενώ οι ειδικοί δεν αποκλείουν  ακόμη και λιμούς σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής εξ αιτίας ελλείψεων στα σιτηρά, ο Αλέξης Τσίπρας  επιμένει σ’ εκείνο το θλιβερό «δεν πληρώνω» των αρχικών του ημερών. Δηλαδή, δεν έμαθε το παραμικρό στο διάστημα που διετέλεσε πρωθυπουργός. Όπως τότε που έταζε μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο ότι θα καταργούσε το μνημόνιο, έτσι και τώρα υπόσχεται να καταργήσει την ακρίβεια με μια τροπολογία! Επενδύει στη … μη κανονικότητα. Στην αναταραχή.  Στη μαοϊκή ρήση περί αναταραχής και θαυμάσιας κατάστασης…. Είναι σαφές ότι μόνο αυτό ξέρει να κάνει.

Το βέβαιο είναι ότι οι στιγμές που ζούμε απαιτούν σοβαρότητα κι όχι πολιτικό πεζοδρόμιο.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 9 Μαΐου 2022
Επόμενο άρθροΤαϊβάν: Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.