Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Οδηγίες προστασίας

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης ΥΔΟΜ, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από την ΕΜΥ Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα με το οποίο οι πολύ ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Αναλυτικά η περιοχή μας θα επηρεαστεί την Πέμπτη 16-11, την Παρασκευή 17-11, το Σάββατο 18-11 και την Κυριακή 19-11 έως το μεσημέρι.

Με βάση τα παραπάνω σας γνωρίζουμε συνοπτικά, τις γενικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων προτείνεται:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

– Να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας πιθανής χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κυκλοφορία τις βραδυνές ώρες, και πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Δρούμε πάντοτε με σύνεση και ψυχραιμία.

Αναλυτικότερες οδηγίες για κάθε φαινόμενο παρουσιάζονται στο www.civilprotection.gr  

Προηγούμενο άρθροΤελικά τι γίνεται γύρω από την διεπαγγελματική της “φέτας” και που “κολλήσαμε”??
Επόμενο άρθροNέα εποχή για την έκθεση Xenia με την εγγύηση της FORUM AE 25-26-27 Νοεμβρίου, Metropolitan Expo – Βίντεο